AcasăSPORTFED CUP Romania-Elvetia. Se stie cine cu cine joaca. Dezamagirea Soranei

FED CUP Romania-Elvetia. Se stie cine cu cine joaca. Dezamagirea Soranei

Vineri a fost o zi importanta pentru echipele de Fed Cup ale Romaniei si Elvetiei, avand in vedere ca s-a stabilit, prin tragere la sorti, ordinea de joc. Surpriza a fost ca Irina a fost aleasa sa joace la simplu, in locul Soranei Cirstea, clasata mai bine ca Begu in topul mondial.

Drept urmare, suspansul a fost risipit! Se stie ca Simona Halep, romanca aflata pe locul 1 in lume, va deschide seria meciurilor jucate de echipa tricolora, in Sala Polivalenta din Cluj, in play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup. Adversara constantencei va fi Viktorija Golubic (115 WTA) ,meciul urmand sa inceapa sambata la ora 13. Apoi va intra pe teren Irina Begu (38 WTA), care va evolua contra elvetiencei Timea Bacsinszky (46WTA).

Duminica, de la ora 12, Halep va reintra pe teren, de aceasta data contra Temeei Bacsinszky, in timp ce Begu va evolua contra Viktorijei Golubic. Simona si Irina vor face echipa si la dublu, urmand sa le aiba ca adversare pe Patty Schnyder si Jil Teichmann.

Reactia Soranei

Pentru multi, inclusiv pentru Sorana, decizia lui Florin Segarceanu de a alege sa joace Begu si nu Cirstea, a fost una neasteptata, avand in vedere faptul ca Sorana e mai bine clasata decat Irina in clasamentul mondial, aflandu-se pe 34 WTA, cu patru trepte mai sus decat alegerea capitanului echipei autohtone de FED CUP. Segarceanu crede, insa, ca Irina s-ar descurca mai bine pe zgura, de aici si alegerea. „A fost, intr-adevar o decizie dificila, a fost un rationament din punct de vedere tactic (…) cred ca acest teren este putin mai bun pentru Irina, pentru stilul ei de joc”, a justificat capitanul alegerea.

Sorana n-a ascuns ca nu i-a prea suras alegerea facuta Segarceanu, si a facut declaratii pe aceasta tema chiar de fata cu ale sale colege, dar si cu capitanul echipei de Fed Cup. „Normal. Ma asteptam sa joc, asta era prima idee, avand in vedere ca eram a doua, insa tot timpul am spus-o: capitanul decide. Mereu am venit la Fed Cup, nu a constat ca am fost prima, a doua, a patra (…) sunt aici de ce are nevoie echipa (…) daca vrea sa bat din palme (rade), bat din palme, deci sunt aici pentru ce are nevoie echipa si Romania”, a lamurit Sorana, intrebata fiind, in conferinta de presa de dupa tragerea la sorti, daca a deranjat-o ca nu a fost aleasa sa joace.

Echipa care va castiga intalnirea de la Cluj va juca, in sezonul viitor, in prima Grupa Mondiala a FED CUP.

sursa foto: facebook.com/romaniafedcup

author avatar
Cristina Stefan
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger