AcasăSPORTFCSB, campioană în Liga 1. Urmează balaurul Europa!

FCSB, campioană în Liga 1. Urmează balaurul Europa!

Nimic rău nu i s-a mai întâmplat sezonul acesta FCSB-ului, chiar dacă, pe parcurs, au mai existat mici emoții. Noua campioană a României era cunoscută de câteva runde, dar s-a încununat matematic abia sâmbătă, în urma victoriei cu 2-1 de pe Arena Națională împotriva celor de la Farul Constanța.

Este prima dată după 9 ani de așteptare când echipa lui Gigi Becali pune mâna pe trofeul suprem din Liga 1. Și o controversă majoră – MM Stoica a pregătit fiesta pentru a celebra titlul cu numărul 27, suporterii Stelei le reamintesc rivalilor că instanța a trimis palmaresul în Ghencea, iar FCSB este străină de performanțele cu care se laudă în prezent.

Campioni fără prime

Detalii care, însă, n-au contat în sezonul actual, dominat de la cap la coadă de gruparea din …Berceni. La fel ca anul trecut, titlul s-a jucat și acum într-un meci FCSB – Farul. Bucuria a fost, de această dată, de partea finului Gigi Becali, care nu a întârziat să reacționeze în stilul caracteristic – „Slavă Ție, Doamne! Tot timpul am fost pe locul doi. Nu trebuie să uităm niciodată: luați Dinamo, care e pe ultimul loc, luați Rapidul, care a retrogradat. Ăsta e meritul meu, că am ținut echipa mereu acolo, sus, și în cupele europene. Ce s-a întâmplat în seara asta e cununa”.

Bine, așa cum spun rivalii, decât scoruri generale de 0-10 prin cupele europene, cum a pățit-o anul trecut FCSB, mai bine lipsă, stai acasă și te uiți la tv!

Și fiindcă tot a pomenit de rivali, să spunem că Gigi Becali a provocat deja prima nemulțumire în vestiar. El a anunțat că nu urmează modelul lui Dan Șucu, de a băga mâna în buzunar pentru prime. Astfel, jucătorii FCSB-ului se vor bucura de bonusuri doar dacă se califică în grupele Ligii Campionilor! „Numai când se iau bani se dau bani! Nu am luat bani, nu dau bani!”, a transmis Becali.

Traseu infernal în preliminariile UCL

Pentru FCSB, greul abia acum vine, și ne referim aici la meciurile din preliminariile cupelor europene.

Mulți dintre cei mai în formă jucători din acest sezon și-au anunțat plecarea, într-un fel sau altul, astfel că Gigi Becali va trebui să găsească rapid câțiva înlocuitori măcar de același nivel.

“Mbappe” al lui Becali, Florinel Coman e deja cu bagajele la ușă, cel mai probabil urmând să ajungă în Arabia. Darius Olaru a fost și el urmărit de scouteri din străinătate. Radunovic a spus clar și răspicat că la finalul sezonului vrea să-și ia adio de la FCSB. Adrian Șut nu s-a ferit nici el de declarații, spunând că țintește la o echipă din afară, astfel că Gigi ar putea rămâne fără oamenii de bază care au făcut performanță în acest an.

Trupa lui Elias Charalambous va intra în preliminariile Ligii Campionilor încă din turul 1. Și va fi cap de serie în această rundă.

Posibilii adversari din această fază sunt destul accesibili, cei mai problematici fiind Dinamo Minsk din Belarus sau Celje din Slovenia. Se mai află în urna echipelor care nu sunt capi de serie: Panevezys (Lituania), Ordabassy (Kazahstan), Vikingur (Islanda), Virtus (San Marino), campioana din Luxemburg sau campioana din Gibraltar.

Tragerea la sorţi pentru turul 1 va avea loc pe 18 iunie, iar meciurile se vor disputa pe 9/10 iulie şi 16/17 iulie. Dacă va pierde dubla, FCSB va merge în turul 2 al preliminariilor Conference League.

În turul doi, situația încă e incertă, dar FCSB are șanse mici să fie cap de serie. La numele grele din urna favoritelor s-ar putea alătura și Ludogoreț, campioana din Cehia, Ferencvaros sau Maccabi Tel Aviv. Există totuși și formații mai slab cotate, ca APOEL Nicosia sau Rijeka.

Dacă va fi cap de serie, FCSB are şanse mari să ajungă în turul 3 pentru că adversarii vor fi modeşti, putând să pice cu echipe ca Petrocub (Moldova), The New Saints (Ţara Galilor) sau Klaksvik (Feroe). Calculele sunt făcute în funcție de situația la zi din primele ligi europene.

Tragerea la sorţi pentru turul 2 se va face pe 19 iunie, iar meciurile vor avea loc pe 23/24 iulie şi 30/31 iulie. Eliminarea în această fază ar face ca FCSB să joace în turul 3 al preliminariilor Conference League.

Tur 3, în care FCSB ar putea fi cap de serie, deşi în această fază a competiţiei vor rămâne doar învingătoarele din turul 2.

Avantajul este că tragerea la sorţi pentru turul 3 este programată pe 22 iulie, înainte de desfăşurarea meciurilor din turul 2. Din acest motiv, FCSB va prelua coeficientul echipei pe care o va elimina şi ar putea prinde un loc în urna capilor de serie.

După sărbătorirea titlului, FCSB pleacă direct în Olanda, în cantonament. „Pe 14 iunie începem pregătirea, pe 16 iunie plecăm în cantonament în Olanda. Avem deja un meci cu Go Ahead Eagles, o echipă bună.

Puteam să avem o altă partidă cu Alkmaar, dar ei voiau pe 22, noi jucăm primul meci pe 24 sau pe 25. Din punctul ăsta de vedere, ne-am organizat”, a declarat Meme Stoica.

author avatar
Mihail Ioan
131 afisari

3 COMENTARII

  1. O rușine de fotbal ,cocalarul de la fcsb a cumpărat arbitrii ,ex.birsan ,coltescu ,barbu și meciuri de la echipe nevoiașe de ex. cele de la Sibiu,Iasi, Farul ,Botoșani ,Sepsi , în aceste condiții este un campionat cu rezultate viciate de acest individ de la fcsb pe care l-a lăsat FRF și LPF(trebuie cercetat acest fapt mizerabil) să facă astfel de ordinarii pentru a-și satisface ambițiile paranoice de cocalar.

  2. O rușine de fotbal ,cocalarul de la fcsb a cumpărat arbitrii ,ex.birsan ,coltescu ,barbu și meciuri de la echipe nevoiașe de ex. cele de la Sibiu,Iasi, Farul ,Botoșani ,Sepsi , în aceste condiții este un campionat cu rezultate viciate de acest individ de la fcsb pe care l-a lăsat FRF și LPF(trebuie cercetat acest fapt mizerabil) să facă astfel de ordinarii pentru a-și satisface ambițiile paranoice de cocalar.

  3. O campioană fcsb rezultata a unor meciuri cu rezultate viciate de prin cumpărarea de arbitrii respectiv ,birsan, coltescu ,barbu ,ce au favorizat fcsb folosiți fiind si in meciurile colaterale ale contracandidatelor la titlu, de interes pentru fcsb !
    La fel a procedat fcsb cumpărând meciurile avute cu echipe în deficit financiar de ex. cele de la Sibiu,Sepsi ,Botoșani ,Iași ,Farul , astfel a ajuns in mod fraudulos pe locul I în superliga , iar conducerea FRFsi LPF tolerează aceste fapte ilegale ale patronului de la fcsb care-și satisface cu aroganță specifica tagmei lui ,ambițiile deșănțate !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger