AcasăSPORTFCSB a câștigat titlul, CFR, un antrenor

FCSB a câștigat titlul, CFR, un antrenor

Derbiul CFR Cluj – FCSB a fost câștigător pentru ambele tabere: bucureștenii, deja, se pot considera campioni, în timp ce trupa lui Neluțu Varga, deși a pierdut, măcar s-a ales cu o certitudine – are nevoie de un nou antrenor. Și l-a și găsit, în persoana lui Dan Petrescu.

Revenind la lupta din Liga 1, de această dată, nimic nu-i mai poate lua din mână campionatul lui Gigi Becali. FCSB s-a impus cu 1-0 la Cluj, ceea ce reprezintă un pas enorm pentru câștigarea titlului. Avantajul liderului din campionat a crescut la 13 puncte față de locul 2.

Este o diferență uriașă, iar asta ne dă voie să spunem că FCSB este deja campioana României și are șansa să dea petrecere etapa următoare, dacă va câștiga cu Rapid, iar jocul rezultatelor o ajută.

Euforic după triumful din Gruia, Gigi Becali și-a dat din nou arama pe față și a scos aroganțele care l-au făcut celebru – „Bă, să ai 16 puncte faţă de Rapid?! Dacă se înjumătăţesc încă o dată punctele, suntem tot noi campioni! Eu am vorbit cu el şi i-am zis «Dane, tu vrei să iei campionatul în faţa CFR-ului şi în faţa FCSB-ului cu jucători de la noi? Păi, cum? Noi suntem idioţi?! Adică, eu sunt de 25 de ani în fotbal, dau un jucător afară şi îi dau 50.000 să plece şi îl iei tu, că tu câştigi campionatul. Nu ai cum! Aşa i-am zis. Rapid e o echipă valoroasă şi acum, dar e o chichiţă acolo, dar nu i-o spun (…)  Bă, să ai 16 puncte faţă de Rapid?! Dacă se înjumătăţesc încă o dată punctele, suntem tot noi campioni!”.

O siguranță ieșită din comun, având în vedere că este pentru prima dată în ultimii nouă ani când echipa lui Gigi Becali reușește să treacă de locul 2. În sezonul actual, FCSB a avut un parcurs aproape impecabil și a arătat un fotbal care nu lasă loc de reproșuri. Au fost legați și constanți și e clar că niciuna dintre echipele din playoff nu merita mai mult câștigarea titlului în acest sezon.

Florinel Coman pleacă la arabi

Șeptarul FCSB-ului a avut parte de cel mai bun sezon al carierei la echipa de club. Urmează Euro 2024, unde are ocazia să demonstreze și mai multe și, de ce nu, să ia ochii unor echipe importante din Europa.

Coman a anunțat deja că ar vrea să se despartă de FCSB, dar nu se știe încă unde va ajunge.

Al Duhail i-ar fi propus românului un contract de 4 ani, cu un salariu de două milioane de dolari anual, plus eventuale bonusuri. La finalul înțelegerii, conturile lui Coman ar crește cu minim 8 milioane de dolari. Cu toate acestea, ar fi păcat ca un jucător tânăr, de viitor, să plece într-un campionat net inferior nivelului la care aspiră. Dar, arabii știu că pentru prețul corect se poate cumpăra orice, așa că nu ar fi exclus să-l vedem pe Coman evoluând în Orient, din toamnă.

Dan Petrescu, din nou în Gruia

De cealaltă parte, Ioan Varga, patronul de la CFR Cluj a anunțat deja că a bătut palma cu Dan Petrescu. Șeful CFR-ului a declarat că negocierile cu „Bursucul” au durat foarte puțin, având în vedere că îi leagă o relație specială.

Contractul semnat de cele două părți se întinde pe o perioadă de 3 ani, dar va începe din vară. Antrenorul a declarat că mai are nevoie de puțin timp să se odihnească, astfel că nu va pelua echipa de acum.

author avatar
Mihail Ioan
496 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger