AcasăSPORTFC Sion, cimitirul elefantilor italieni

FC Sion, cimitirul elefantilor italieni

COMPARATIE. Constantin este un fel de Gigi Becali al lui FC Sion

Christian Constantin, controversatul patron al clubului elvetian de fotbal FC Sion, a facut o pasiune nebuna pentru fotbalistii italieni trecuti bine de 30 de ani.

CAREU . Del Piero (stanga sus), Nesta (dreapta sus) si Inzaghi (dreapta jos) l-ar putea urma pe Gattuso la Sion

Omul de afaceri elvetian, arhitect si fost portar la FC Lugano, a transformat-o pe Sion intr-una dintre cele mai controversate echipe din lume, iar acum vrea sa-si spele imaginea aducand patru dintre cei mai cunoscuti fotbalisti italieni. Dupa ce si-a asigurat semnatura lui Gennaro Gattuso (34 de ani), Constantin a anuntat ca este pe punctul de a mai aduce inca trei super-staruri pe „Stade Tourbillon” – Filippo Inzaghi (39 de ani), Alessandro Nesta (36 de ani) si Alex Del Piero (38 de ani), avand mari sanse sa transforme pe Sion intr-un adevarat cimitir pentru „dinozaurii” italieni. Sion a primit interdictie la transferuri in iunie 2009, dupa ce l-a achizitionat pe egipteanul El Hadary, jucator aflat inca sub contract cu Al Ahly.

COMPARATIE. Constantin este un fel de Gigi Becali al lui FC Sion

Chiar si asa, gruparea elvetiana a folosit, in toamna anului trecut, mai multi jucatori achizitionati in perioada de embargo, greseala pentru care Sion a fost exclusa din Europa League si penalizata cu 36 de puncte in campionat. Pedeapsa a facut ca trupa finantata de Constantin sa se salveze in extremis de la retrogradare, dupa un baraj castigat, cu 3-0 si 0-1, impotriva lui FC Aarau.

author avatar
Cristi Ionita
238 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger