AcasăSPORTFavoritele, pas mare spre Euro

Favoritele, pas mare spre Euro

Cele patru formatii cotate cu prima sanse la calificare inainte de barajul pentru Euro 2012 au obtinut rezultate favorabile in prima mansa.

Croatia si Irlanda sunt cu un picior si jumatate la Euro, dupa ce au obtinut victorii confortabile in deplasare.

Irlanda s-a impus, cu 4-0, in Estonia, gratie golurilor marcate de Robbie Keane, de doua ori, Andrews si Walters. Oaspetii au profitat de naivitatea estonienilor care au cedat presiunii. Stepanov a fost eliminat pentru doua galbene in minutul 34, la 1-0 pentru oaspeti, iar Piiroja a fost eliminat si el in minutul 77, la 3-0 pentru irlandezi.

Desi parea mai echilibrat, duelul dintre Turcia si Croatia a fost transat, in mare masura, de croati, dupa primele 90 de minute. Ex-iugoslavii s-au impus, cu 3-0, in Turcia, prin golurile marcate de Olic, Mandzukic si Corluka, iar returul din Croatia pare sa fie o simpla formalitate.

Cehia a facut si ea un pas important spre Euro, dupa ce s-a impus, cu 2-0, in disputa cu Muntenegru. Pilar si Sivok au facut diferenta. Muntenegrenii au o misiune dificila pe teren propriu, ei fiind cunoscuti mai degraba pentru stilul defensiv care ii impiedica sa marcheze multe goluri.

Portugalia a scapat cu un rezultat favorabil din infernul din Bosnia-Hertegovina, 0-0, dar ibericii au transpirat din greu pentru acest egal. Numai Ibisevic a ratat trei ocazii uriase pentru gazde intr-un meci dominat destul de clar de Bosnia-Hertegovina.

Marti se joaca meciurile din mansa a doua si se stabilesc ultimele patru echipe calificate la Euro.

author avatar
Cristi Ionita
81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger