AcasăSPORTFanii vor capul antrenorului Sabau, Copos ameninta jucatorii!

Fanii vor capul antrenorului Sabau, Copos ameninta jucatorii!

Ioan Ovidiu Sabau a fost stana de piatra in derbyul cu Steaua

Oricate explicatii s-ar cauta, nimic nu poate sterge impresia de echipa mica pe care Rapidul a lasat-o luni seara, in derbyul cu Steaua, de pe „National Arena”, pierdut cu 0-1. Atat de mare a fost diferenta de joc si atitudine in favoarea „militarilor”, incat pana si Daniel Pancu – altadata, un monument de mandrie si orgoliu „alb-visiniu” – s-a simtit rusinat la finalul partidei.

Banca tehnica rapidista n-a avut niciun fel de reactie la raidurile steliste

Desi cu cinci fotbalisti de profil ofensiv in primul „11”, in realitate, Ioan Ovidiu Sabau a pregatit derbyul doar cu gandul la aparare.

Ioan Ovidiu Sabau a fost stana de piatra in derbyul cu Steaua

Numai astfel se explica pozitionarea lui Herea la „inchidere”, langa Codrea, cu rol de a bloca atacurile adversarilor. Iar Pancu si Surdu au primit si ei sarcini defensive, avand misiunea sa blocheze jucatorii de banda stelisti. Improvizatiile tactice au continuat in aparare, cu Grigore folosit in centru, langa Glauber, iar Oros trecut pe partea dreapta, in locul absentului Rui Duarte.

Rapidistii au fost la pamant si la propriu, si la figurat

Un harcea-parcea pe care, culmea, „allenatore” Sabau l-a numit tactica inspirata la conferinta de presa: „Meciul a fost echilibrat, posesia a fost oarecum egala. Noi am urmarit de la inceput sa-l blocam mai ales pe Bourceanu, de unde plecau toate actiunile Stelei, am reusit asta, ba chiar am avut si cateva contraatacuri bune. Pacat, insa, ca Teixeira, Milisavljevici sau Surdu n-au avut rabdare in actiunile lor. Apoi, ne-a dat peste cap si faptul ca am fost obligat sa fac trei schimbari, Grigore a resimtit dureri la spate, lui Bilasco i s-a facut rau, iar Surdu a avut crampe, ca n-a mai fost titular de multa vreme. E adevarat ca Steaua a jucat si la Stuttgart, dar jucatorii ei sunt mai tineri si se refac mai repede dupa efort, de aceea au putut sa alerge mai mult decat noi”. Intrebat de ce a improzivat cu Grigore fundas central, cand avea pe banca de rezerve solutia Burca, „Motul” a raspuns: „L-am folosit in aparare pe mijlocasul Nicolae Grigore deoarece acesta paseaza mai bine, ne-a ajutat la posesie”. Partida s-a incheiat intr-un cor de fluieraturi al fanilor giulestenilor, care i-au cerut, pentru a doua oara in acest sezon, demisia antrenorului Sabau.

Grigore s-a dat lovit la pauza

Surse din vestiarul rapidist afirma ca atat de mare era tensiunea in pauza meciului, cauzata in principal de tactica lasa gandita de Sabau, incat Nicolae Grigore a refuzat sa mai intre pe teren pentru repriza secunda, motivand ca are dureri la spate. In realitate, mijlocasul la inchidere n-a mai vrut sa gireze jocul pregatit de Sabau pentru partea secunda. Din cate se pare, si alti jucatori ar fi vrut sa ramana la cabine, mai ales dupa ce capitanul Daniel Pancu ar fi incercat in zadar sa-l obtina acordul staff-ului tehnic pentru un Rapid ofensiv in ultimele 45 de minute.

Copos vede blatisti si trantori

Deloc ingrijorat de stilul imprimat de Sabau la Rapid, finantatorul George Copos anunta ca-i da credit in continuare antrenorului. In schimb, lotul de jucatori va suferi modificari importante: „Sabau a avut o organizare foarte buna a jocului, dar a venit minutul 95, cand noi nu am mai alergat. Sunt unii care pacalesc fotbalul, insa s-a terminat! Ori facem performanta, ori pleaca in alta parte sa joace, dar nu la Rapid! O sa vedeti o intinerire foarte serioasa a lotului. Sunt dezamagit si de un fotbalist care este impresariat de Ana Maria Prodan”. Din lotul giulestenilor, doar Ovidiu Herea este manageriat de sotia lui Laurentiu Reghecampf.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
247 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger