AcasăSPORTFanii Rapidului isi fac echipa lor!

Fanii Rapidului isi fac echipa lor!

Scosi din sarite de George Copos, care a bagat clubul in insolventa, suporterii giulesteni s-au decis sa-si faca echipa lor, care sa porneasca din ligile inferioare, „pastrand traditia si spiritul rapidist”.

Fanii Rapidului, cei mai patimasi din tara

Teama ca, in curand, nu vor mai avea pentru pe cine sustine, produce frisoane printre cei mai patimasi fani din tara. In prag de sarbatori, rapidistii coc strategii care vizeaza salvarea clubului si continuarea povestii incepute in 1923.

George Copos se retrage din fotbal

La fel ca „fratii” timisoreni, si giulestenii se gandesc ca le-ar fi mai bine daca ar infiinta o echipa a suporterilor. ASU Politehnica Timisoara activeaza in Liga a V-a, il are pe Iosif Rotariu in teren (chiar si la 50 de ani!), iar fiecare meci de pe teren propriu este transformat intr-un spectacol total de banatenii veniti la stadion cu fulare, steaguri, tobe si torte. Fanii Rapidului sunt convinsi ca initiativa lor va fi bine primita atat de fostele glorii din Grant, cat si de membrii Clubului Aristocratic.

Ruptura dintre galerie si conducerea FC Rapid este totala. La ultimele partide din 2012, George Copos a fost „invitat” de „ultrasi” sa paraseasca degraba Giulestiul si sa lase gruparea „alb-visinie” unui alt investitor.

Manchester United, varianta „hooligans”

In Anglia, fanii clubului Manchester United au fost primii care au dat semnalul ca „se poate”. Cand miliardarul american Malcom Glazer a preluat formatia de pe „Old Trafford”, grupul radical al suporterilor „diavolilor rosii” s-a retras de pe stadion si a decis infiintarea unei alte echipe, pe care sa o sustina. „United Hooligans”, cum este poreclita echipa de rivale, are mii de simpatizanti la fiecare meci.

Borussia Dortmund, club salvat de suporteri

Ajunsa in pragul falimentului, gruparea fanion a Westfaliei a fost salvata de suporteri, in 2008, ultrasii care au decis sa cumpere actiuni emise de club. Pe langa asta, abonamentele au fost vandute in totalitate, astfel ca, in sezonul 2009/ 2010, Borussia a avut aproape 80.000 de spectatori la partidele de pe teren propriu.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
401 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger