AcasăSPORTFanii maghiari fac miting la meciul Ungaria - Romania

Fanii maghiari fac miting la meciul Ungaria – Romania

Vona Gabor, presedintele partidului de extrema dreapta, Miscarea pentru Ungaria- Jobbik, a anuntat ca sprijina organizarea unui amplu miting in jurul stadionului „Ferenc Puskas” din Budapesta pe intreaga durata a partidei de fotbal dintre Ungaria si Romania, programat vineri, 22 martie.

Totusi, Vona Gabor a precizat ca mitingul nu va fi organizat de Jobbik, ci de comunitatea suporterilor nationalei de fotbal a  Ungariei, si ca se asteapta ca la miting sa vina cat mai multa lume, pentru ca „meciul a capatat o actualitate aparte prin tema steagurilor secuiesti si a autonomiei secuilor. Astfel, nu doar iubitorii fotbalului isi au locul la acest miting, ci si fiecare maghiar in parte”.

FIFA a decis ca meciul din 22 martie, de la Budapesta, sa se dispute cu portile inchise, din cauza scandarilor antisemite facute de fanii maghiari la un meci amical disputat intre Ungaria si Israel.

Totusi, Vona Gabor spera ca, la mitingul organizat in jurul stadionului, fanii sa faca o atmosfera electrizanta care sa fie auzita si de jucatorii aflati pe teren. In plus, fanii vor avea ocazia sa urmareasca meciul pe ecrane-gigant.

author avatar
Cristi Ionita
254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger