AcasăSPORTFanii lui Poli Timisoara isi fac echipa lor

Fanii lui Poli Timisoara isi fac echipa lor

Fanii timisoreni sunt impotriva conducerii FRF

Doua dintre factiunile cele mai numeroase din galeria timisoreana au cazut de acord pentru inscrierea in Liga a 5-a a gruparii ASU Politehnica Timisoara, echipa de fotbal a Institutului Politehnic.

Fanii timisoreni sunt impotriva conducerii FRF

Decizia a fost luata deoarece fanii nu sunt de acord cu fuziunea dintre Poli Timisoara si ACS Recas. Astfel, Peluza Sud si Druckeria – cele mai importante factiuni din CVUCS – au hotarat sa mearga pe valorile promovate de vechea Politehnica Timisoara, neregasite acum in „mariajul” pus la cale de autoritatile locale.

Printr-un apel lansat „tuturor celor care simt alb-violet”, avand titlul „Ajuta si tu Politehnica!”, suporterii „lanseaza o campanie de strangere de fonduri pentru clubul ASU Politehnica Timisoara, echipa Institutului Politehnic Timisoara, care va activa in Liga a 5-a (campionatul judetean) in sezonul competitional 2012/ 2013”. Proiectul se bazeaza pe o cotizatie anuala platita de catre fiecare suporter care doreste sa se implice in actiunile organizate in legatura cu ASU Politehnica. Valoarea cotizatiei este stabilita la 20 lei si se plateste o singura data, suma reprezentand contravaloarea cotizatiei pentru sezonul competitional 2012/ 2013. Prin plata cotizatiei se dobandeste calitatea de „membru cotizant”, dupa modelul de organizare al suporterilor timisoreni din trecut, incepand cu Garda Ripensia (anii ’30) si continuand cu Suporter Club Poli (anii ’70-’80). Echipa nu va mai disputa meciurile de acasa pe stadionul „Dan Paltinisanu”, ci pe arena „Stiinta”, apartinand Institutului Politehnic.

O masura la fel de radicala au luat si sustinatorii lui Manchester United in momentul in care clubul a fost vandut miliardarului american Malcom Glazer, puternic contestat de englezi. „Huliganii” au inscris intr-o divizie regionala o alta echipa de fotbal, la meciurile careia vin in mod regulat cateva mii de fani.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
653 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger