AcasăSPORTFALIMENT! Barcelona, gaură de 400 de milioane de euro!

FALIMENT! Barcelona, gaură de 400 de milioane de euro!

FC Barcelona ar putea rămâne cu o gaură de 400 de milioane de euro în conturi din cauza unui management defectuos. Potrivit fostului oficial Victor Font, dacă gigantul Libero nu achită clubului suma de 40 de milioane de euro pe care a acceptat să o plătească, situația va fi neagră, iar finanțele grupării „blau-grana”, lovite puternic.

Font a candidat în 2021 la alegerile pentru postul de președinte al Barcelonei, unul dintre cele mai puternice și iubite cluburi din lume. El a pierdut, însă, în fața actualului șef, Joan Laporta.

La 11 august 2023, Barcelona a anunțat că Libero Football Finance AG și investitorii privați consultați de NIPA Capital B.V. au devenit noi parteneri în Bridgeburg Invest, care este deținătorul Barça Vision. Investitorii au cumpărat 29,5% din Barça Vision pentru 120 de milioane de euro.

Tot Libero a dezvăluit și că a achiziționat un pachet de 9,8% din Bridgeburg, pentru un preț de achiziție de 40 de milioane de euro. Suma trebuia să fie plătită până la 31 decembrie, dar se pare că nu s-a întâmplat asta, iar acum Font se declară îngrijorat de viitorul economic al clubului.

Într-o postare pe platforma X (fostul Twitter), el afirmă că „situația este gravă și provoacă mare îngrijorare”. Se pare că această tranzacție ar afecta, ca într-o reacție în lanț, încasări de peste 400 de milioane de euro pe care clubul Barcelona urmează să le primească.

În cazul în care înțelegerea cu Libero pică, „acest lucru ar deschide o gaură foarte mare de capital în club”, a adăugat Font. „Joan Laporta și conducerea Barcelonei trebuie să iasă și să dea explicații convingătoare membrilor «socios»”, a reacționat Victor Font.

author avatar
Mihail Ioan
497 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger