AcasăRecomandariFabulosul Bute se bate pentru titlul mondial pe 31 octombrie!

Fabulosul Bute se bate pentru titlul mondial pe 31 octombrie!

Revenit in ring dupa o pauza de 19 luni, Lucian Bute l-a demolat pe italianul Andrea Di Luisa, in mai putin de 12 minute, intr-un meci disputat sambata seara, la Montreal.

Bute pare sa fie gata pentru un nou meci cu centura pe masa

Galateanul a avut emotii mai mari decat in momentul in care a devenit campion mondial, dar Lucian Bute s-a descurcat de minune la primul meci oficial disputat dupa infrangerea suferita in fata lui Jean Pascal, in ianuarie 2014. Romanul a facut o adevarata demonstratie de box in fata italianului Di Luisa, campionul european de la categoria supermijlocie. Lucian si-a dat drumul la brate, a aratat o rautate comparabila cu cea a lui Carl Froch si l-a lovit pe italian din toate directiile.

Se vede mana lui Howard Grant

DeGale l-a batut pe Andre Dirrell pentru a deveni campion mondial

De altfel, au existat mai multe momente in care s-a vazut ca Howard Grant, noul tehnician al lui Bute, a reusit sa-i imprime romanului rautatea unui luptator de MMA (arte martiale mixte), stiut fiind faptul ca jamaicanul antreneaza si sportivi care se bat in „cusca”. Antrenorul lui Di Luisa nu a mai rezistat umilintei si a aruncat prosopul la jumatatea reprizei a patra. Bute a impresionat atat de tare incat Al Haymon, noul sau agent, a decis ca romanul nu mai are nevoie de inca un meci de incalzire. Haymon este gata sa-l arunce pe Lucian in focul unui meci disputat cu centura pe masa. Astfel, se negociaza intens posibilitatea ca pugilistul roman sa se bata pentru titlul mondial al categoriei supermijlocii, in versiunea IBF, pe 31 octombrie, intr-o noua gala incendiara care ar urma sa aiba loc in Canada. Bute ar urma sa-l intalneasca pe britanicul James DeGale, actualul detinator al centurii, in Videotron Centre, o arena recent inaugurata in Quebec, in fata a circa 20.000 de spectatori. DeGale a devenit campion mondial in luna mai, dupa ce l-a batut, la decizie, pe americanul Andre Dirrell. Britanicul are 21 de victorii in palmares, 14 obtinute prin knock-out, si o singura infrangere. A batut adversari precum Brandon Gonzales, Gevorg Khatchikian sau Fulgencio Zuniga si a pierdut greu, la limita, meciul cu compatriotul sau George Groves din mai 2011. Mai multi apropiati ai lui Bute se tem ca este prea devreme pentru un meci de titlu mondial dar, chiar si asa, romanul are mari sanse sa bifeze o bursa remarcabila, iar in cazul in care l-ar bate pe DeGale si-ar recupera, practic, titlul pe care l-a detinut intre octombrie 2007 si mai 2012 si l-a pierdut in fata lui Carl Froch, pugilist care ulterior s-a retras din activitate si a vacantat centura cu diamante.

Bogdan Dinu, meci-eliminatoriu pentru titlul mondial

Aflat pe afisul galei ce a marcat revenirea in ring, dupa o pauza de 19 luni, a lui Lucian Bute, Bogdan Dinu a obtinut, sambata seara, a 13-a victorie din 13 meciuri disputate la profesionisti. Romanul, desi lipsit de aportul antrenorului sau, Stephan Larouche, l-a macelarit pe adversarul sau, americanul Ed Perry, pe care l-a facut knock-out in mai putin de cinci minute. Bogdan a impresionat prin loviturile extraordinar de puternice si are acum mari sanse sa apara intr-un meci-eliminatoriu pentru titlul mondial de la categoria grea, in versiunea WBC. Centura este detinuta de americanul Deontay Wilder, cel care urmeaza sa si-o puna pentru a doua oara in joc pe 26 septembrie, in Alabama, impotriva francezului Johann Duhaupas.

author avatar
Cristi Ionita
881 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger