AcasăSPORTFabulos! Vettel a prins podiumul desi a plecat ultimul

Fabulos! Vettel a prins podiumul desi a plecat ultimul

Vettel a dat o palma grea contestatarilor care ii puneau sub semnul intrebarii abilitatile de pilot

Deja campion mondial in 2010 si 2011, Sebastian Vettel, pilotul lui Red Bull Racing, a demonstrat ieri, la Abu Dhabi, ca nici oficialii din Formula 1 nu-i pot sta in cale.

Vettel a dat o palma grea contestatarilor care ii puneau sub semnul intrebarii abilitatile de pilot

Retrogradat pe ultima pozitie a grilei de start pentru ca a incheiat calificarile de sambata cu mai putin de un litru de benzina in rezervor, neamtul a facut o cursa fulminanta de recuperare a locurilor pierdute si a terminat etapa pe locul al treilea, devenind pilotul care recupereaza cele mai multe locuri intr-o cursa, 20.

Vettel a fost aproape sa obtina chiar o victorie istorica, distanta finala dintre el si invingator, finlandezul Kimi Raikkonen, de la Lotus, fiind de numai patru secunde. Intre ei s-a intercalat spaniolul Fernando Alonso, de la Ferrari, singurul pilot ce il mai poate opri pe Vettel din drumul spre un nou titlu mondial. Plecat din pole-position, al saselea al sau in actualul sezon, britanicul Lewis Hamilton, de la McLaren Mercedes, nu a facut prea multi purici pe „Yas Marina Circuit” si a abandonat in turul 23, din cauza unor probleme tehnice. Cu doua etape inainte de finalul Campionatului Mondial, Vettel are 255 de puncte in clasamentul general, iar Alonso are 245 de puncte, astfel ca lupta pentru titlu se va decide in cursele din SUA (18 noiembrie, Austin) si Brazilia (25 noiembrie, Sao Paolo).

author avatar
Cristi Ionita
133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger