AcasăSPORTFabio Capello este noul selectioner al Rusiei

Fabio Capello este noul selectioner al Rusiei

Fabio Capello, fost selectioner al Angliei, a fost numit in functia de selectioner al nationalei de fotbal a Rusiei, inclouindu-l pe Dick Advocaat care a fost demis in urma prestatiiei slabe de la EURO 2012.

Selectionata de fotbal a Rusiei are un nou selectioner, in persoana lui Fabio Capello, acesta inlocuindu-l pe Dick Advocaat, ce si-a dat demisia in urma rezultateler slabe de la EURO 2012. Anuntul a fost facut luni, de catre conducerea Federatiei Ruse de Fotbal.

„Am decis sa il numim pe Capello in functia de manager al echipei noastre nationale,” a declarat vicepresedintele Federatiei Ruse de Fotbal, Nikita Simonyan, citat de Fox Sports.

Acesta a adaugat ca il asrteapta cat de curand pe italian pentru a finaliza detaliile contractului si a il semna.

Decizia survine dupa ce, la Campionatul European de Fotbal, desi echipa Rusiei a pornit ca si favorita, aceasta nu a reusit sa treaca de grupe, fiind invinsa in meciul decisiv cu 1 – 0 de catre Grecia, Dick Advocaat a fost nevoit in urma rezultatului sa isi paraseasca functia.

Fabio Capello a ocupat functia de selectioner al Anglei, echipe pe care a condus-o in sferturile de finala a Campionatului Europen din 2010 si s-a calificat la turneul final al EUIRO 2012. Aceasta si-a dat demisia din functia pe care o ocupa dupa ce, in urma unui scandal cu conotatii rasiste, federatia de la Londra i-a retras banderola de capitan lui John Terry.

Pe langa selectionata Angliei, acesta a ami antrenat si echipe de club, precum AC Milan, AS Roma, Juventul Torino si Real Madrid.

author avatar
Ionut Zgimbau
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger