AcasăSPORTEveniment destinat pasionatilor de barci cu vasle, in weekend, la Tulcea

Eveniment destinat pasionatilor de barci cu vasle, in weekend, la Tulcea

(foto: rowmania.ro)

Pasionatii sporturilor extreme pot lua parte la un eveniment de anvergura internationala, la Tulcea urmand a avea loc „Festivalul International al Barcilor cu Vasle”.

(foto: rowmania.ro)

Sambata si duminica la Tulcea va avea loc „Festivalul International al Barcilor cu Vasle”, eveniment de o anvengura internationala, acestafiind inscris in proiectul „Danube connection. Story and Glory”, ce reuneste tarile prin care curgea Dunarea.

„In 2012, Festivalul are o anvergura internationala, prin includerea sa in proiectul <<Danube connection. Story and Glory>>, dezvoltat in contextul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii. Principale obiective ale festivalului se subordoneaza cresterii vizibilitatii proiectelor de dezvoltare neintruziva a Deltei Dunarii si de sprijinire a turismului de calitate, facut sustenabil si responsabil”, au declarat organizatorii acestui eveniment.

Deschiderea oficiala a festivalului este programata a avea loc sambata, de la ora 12.00, aceasta urmand a avea loc in prezenta a trei campioni olimpici romani ai sportului cu vasle, Ivan Patzaichin, Vasile Diba si Toma Simionov.

„Cei trei vor face o demonstratie de <<tras la rame>> in canotca, pe Dunare, pe traseul Santierul Naval – Pontonul Festivalului (Pontonul Administratiei Portului Tulcea). Cursa va fi urmarita de la nivelul apei si transmisa video in direct”, au anuntat organizatorii festivalului prin intermediul site-ului dedicat acestui eveniment.

Ulterior, de la ora 12.30, va avea loc deschiderea „Targului proiectelor de investitii sociale in dezvoltarea durabila in Delta Dunarii”, la care participa peste zece organizatii nonguvernamentale si institutii.

In cadrul acestui eveniment, intre orele 12.00 – 18.00,  va avea loc un program culinar, intitulat „Slow Fish”, in cadrul caruia vor avea loc demonstratii culinare cu preparate din peste.

Prima intrecere din cadrul acestui eveniment va avea loc la ora 13.30, cand mai multe echipaje vor lua parte la „Danube Connection”, un concurs international de vaslit in canotci de 10+1 locuri.

Ulterior, de la ora 16.00, va avea loc intampinarea celor peste 100 de participanti la Tour International Danubien (TID), acestia urmand sa concureze in cea mai spectaculoasa etapa din tur (Tulcea / Murighiol / Sfantu Gheorghe). Cele mai interesante barci vor fi expuse intr-o zona speciala.

Nici spectacolele nu vor lipsi pe parcursul primei zile a acestui eveniment, de la ora 16:00 urmand sa aiba loc un spectacol al comunitatilor locale.

Premierea castigatorilor de la concursurile 10 + 1 si TID va avea loc de la ora 19.00, dupa care va avea loc un concert Rock`n` Row al trupei Bandidos si o proiectie de film.

Duminica, de la ora 10.00, in cadrul acestui eveniment va avea loc „Targul proiectelor de investitii sociale in dezvoltarea durabila in Delta Dunarii”, urmand ca, de la ora 11.00, sa se desfasoare un concert al Fanfarei Valurile Dunarii din Galati. Demonstratia culinara „Slow Fish” va avea loc si pe 2 septembrie, aceasta urmand sa se desfasoare intre orele 11.00 – 18.00.

Ziua competitionala de duminica va debuta la ora 12.00, cand va avea loc intrecerea pescareasca „Ivan Patzaichin”, un concurs de vaslit in canotca, pe Dunare, intre echipele din localitatile Deltei. Castigatorii acestei competitii vor fi premiati de la ora 13.00.

Un alt concurs de vaslit va avea loc incepand cu ora 15.00, cand este programat „Danube Connection”, un concurs international de vaslit in canotci de 10+1 locuri la care vor participa echipaje din Viena, Bratislava, Budapesta, Tulcea si TID.

Specatacolul comunitatilor locala va avea looc si duiminica, de la ora 17.00, fiind programat pana la ora 19.00.

Castigatorii de la „Danube Connection” vor fi premiati de la ora 17.30, dupa acesta urmand a avea loc un concert Rock`n` Row al trupei Partizan, precum si o proiectie de film, cele din urma fiind programate a inchide acest eveniment desfasurat in Tulcea.

author avatar
Ionut Zgimbau
296 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger