AcasăSPORTEUROPA LEAGUE: Iata care sunt adversarii echipelor romanesti!

EUROPA LEAGUE: Iata care sunt adversarii echipelor romanesti!

Sumudica viseaza sa o duca pe Astra Giurgiu macar pana in grupele Europa League

FC Botosani si Astra Giurgiu, doua dintre reprezentantele Romaniei in Europa League, si-au aflat, luni, adversarii pe care ii vor intalni in primele tururi preliminare.

Sumudica viseaza sa o duca pe Astra Giurgiu macar pana in grupele Europa League

In primul tur preliminar, FC Botosani va intalni formatia gruzina Spartak Tskhinvali, locul al patrulea in ultima editie a campionatului din Georgia. Turul este programat a avea loc pe 2 iulie, la Botosani, urmand ca returul sa aiba loc o saptamana mai tarziu, in Georgia.

Spartak Tskhinvali este antrenata de Kakhaber Kacharava, fost jucator la Trabzonspor. Gruparea gruzina nu are jucatori foarte cunoscuti, bazandu-se in special pe tineri proveniti din propria pepiniera.

Revaz Kemokhlidze este cel mai cunoscut jucator de la Spartak Tskhinvali. Veteranul de 36 de ani are 20 de selectii in nationala Georgiei si a trecut pe la Dinamo Tbilisi si Kocaelispor.

In cazul in care trece de gruparea gruzina, FC Botosani va juca in turul doi cu Legia Varsovia (turul pe 16 iulie si returul pe 23 iulie). Legia Varsovia este una dintre cele mai cunoscute echipe implicate in preliminariile Europa League. Polonezii au avut prezente constante in primavara europeana, au facut instructie cu Rapid Bucuresti in 2011, in grupele Europa League, si au pus mari probleme Stelei in play-off-ul UEFA Champions League de acum doi ani.

Mai mult, Legia are in lot si multi jucatori cu experienta precum Marek Saganowski (fost la Feyenoord, Hamburg si Southampton, cinci goluri in 35 de selectii la echipa nationala), slovacul Dusan Kuciak (fost la West Ham United si FC Vaslui, 10 selectii in echipa nationala), capitanul Ivica Vrdoljak (fost la Dinamo Zagreb, sapte selectii in nationala de tineret a Croatiei) sau portughezul Orlando Sa (fost la FC Porto si Fulham).

Astra Giurgiu va intra in focuri din turul al doilea, faza a competitiei in care va da piept cu scotienii de la Inverness, fosta echipa a lui Marius Niculae.

Inverness a ajuns sa joace in Europa League dupa ce a castigat Cupa Scotiei (2-1 in finala cu Falkirk) si a incheiat pe locul al treilea campionatul, trupa antrenata de John Hughes (fost jucator la Swansea si Celtic) fiind la unul dintre cele mai bune sezoane din istorie.

Hughes are la dispozitie mai multi fotbalisti englezi decat scotieni. Paradoxal, vedetele echipei ar putea fi considerate irlandezul Richie Foran, sase selectii si doua goluri in nationala de tineret a Irlandei, si estonianul Tarmo Kink, jucator cu 82 de selectii si sase goluri la nationala de seniori a tarii sale, dar si un jucator care a trecut pe la Spartak Moscova sau Middlesbrough.

author avatar
Cristi Ionita
465 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger