AcasăSPORTEUROPA LEAGUE: Cosmar pentru Radoi! Steaua - Rosenborg in play-off!

EUROPA LEAGUE: Cosmar pentru Radoi! Steaua – Rosenborg in play-off!

Vineri a avut loc tragerea la sorti pentru play-off-ul Europa League, faza a competitiei in care sunt implicate Steaua Bucuresti, campioana en-titre a Romaniei, dar si Astra Giurgiu.

La prima vedere, Steaua a avut ghinion la tragerea la sorti, campioana Romaniei urmand a da piept cu cel mai greu adversar posibil, Rosenborg Trondheim. Mai mult, Rosenborg inca ii provoaca fiori reci antrenorului Mirel Radoi.

In urma cu fix un deceniu, in preliminariile UEFA Champions League, Steaua a fost eliminata de Rosenborg, dupa 1-1 si 2-3. Atunci, Radoi era liderul din teren al Stelei si a avut o evolutie catastrofala in returul din Norvegia.

Interesant este ca, fix ca in 2005, calificarea se va decide in Norvegia, Steaua urmand a juca primul meci pe teren propriu. Trupa lui Mirel Radoi va da piept cu jucatori precum Mikael Dorsin, fostul fundas al lui CFR Cluj, Morten Gamst Pedersen, fost la Blackburn Rovers (82 de selectii si 17 goluri in nationala Norvegiei), sau Tore Reginiusen, fost la Schalke 04 (20 de selectii si doua goluri in nationala Norvegiei).

Astra Giurgiu, a doua echipa romaneasca din play-off-ul Europa League, va da piept cu formatia olandeza AZ Alkmaar, primul meci urmand a se disputa la Giurgiu. Desi olandezii se reinventeaza constant si au in palmares doua titluri in Olanda si o finala de Cupa UEFA, se poate spune ca Astra a avut noroc la tragerea la sorti, pentru ca a evitat adversari precum Borussia Dortmund sau FK Krasnodar.

Alkmaar inseamna in acest moment Markus Henriksen (23 de ani si deja 18 selectii in nationala Norvegiei), Muamer Tankovic (20 de ani, fost la Fulham, deja international suedez) sau iranianul Jahanbakhsh (21 de ani, deja 15 selectii in nationala tarii sale).

Mansa tur este programata pe 20 august, iar returul pe 27 august.

author avatar
Cristi Ionita
285 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger