AcasăSPORTEuro Buncar

Euro Buncar

Francezii iau masuri de securitate fara precedent pentru turneul final

Inca nu s-a facut un anunt oficial in acest sens, dar BBC o da ca sigura: Franta va inchide spatiul aerian deasupra tuturor oraselor in care se vor disputa cele 51 de meciuri de la turneul final al Euro 2016!

Francezii iau masuri de securitate fara precedent pentru turneul final

Primul meci la care se va aplica aceasta masura este Franta – Romania, din 10 iunie, jocul de deschidere al turneului final. Asta inseamna ca, in ziua precedenta, niciun avion nu va survola arena „Stade de France”, din Saint-Denis, periferie a Parisului.

Pe langa inchiderea spatiului aerian, Franta are pregatita si o alta masura de combatere a terorismului: va folosi in premiera o tehnologie anti-drone. Autoritatile se tem ca teroristii ISIS ar putea utiliza dronele ca arme chimice si biologice impotriva spectatorilor. Aproape 1.500.000 de fani sunt asteptati sa asiste la cele 51 de partide care se vor desfasura pe 10 stadioane. Iar cei care nu au bilete vor putea urmari meciurile din zonele amenajate special in jurul arenelor.

„Este o masura de descurajare care nu a mai existat vreodata la un eveniment sportiv”, a declarat pentru BBC seful securitatii de la Euro 2016, Ziad Khoury. Poreclit de jurnalisti „Domnul Securitate”, Ziad Khoury anunta ca stadioanele, hotelurile si peste 110 locatii din Franta vor fi pazite in permanenta de 15.000 de cei mai buni agenti de securitate din sectorul public si privat.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
60 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger