AcasăSPORTEURO 2020. Scandal uriaș de rasism în Anglia, după finala cu Italia....

EURO 2020. Scandal uriaș de rasism în Anglia, după finala cu Italia. Cazul a ajuns în atenția poliției

AngliaEURO 2020. Scandal uriaș de rasism în Anglia, după finala cu Italia. Cazul a ajuns în atenția poliției

Anglia a fost învinsă de Italia în finala de la Euro 2020. După ce a deschis scorul imediat după debutului jocului, britanicii nu au reușit să câștige marele trofeu european.

Finala Campionatului European de Fotbal 2020 s-a jucat pe celebrul stadion Wembley, considerat căminul fotbalului englez. După un meci incredibil, Italia a câştigat Euro 2020, după ce a învins selecţionata Angliei, scor 4-3, la loviturile de departajare.

Italia și Anglia s-au confruntat în finala EURO 2020 în prezența a aproximativ 65.000 de suporteri, în marea lor majoritate englezi, care au ocupat tribunele arenei de pe Wembley.

Atmosfera a fost una încărcată, fapt care s-a văzut pe teren, mai ales după scurgerea celor 90 de minute. Câțiva jucători au ratat la penalty-uri, aceștia ajungând victimele rasismului. Jucătorii Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka sunt toţi de culoare.

Marcus Rashford Jadon Sancho şi Bukayo Saka sunt jucători de culoare

Federaţia engleză de fotbal: „Cerem pedepsele cele mai dure”

Federaţia engleză de fotbal a condamnat, într-o declarație, abuzurile rasiste din spaţiul online la adresa lor. „FA condamnă cu tărie toate formele de discriminare şi este îngrozită de rasismul din spaţiul online care a vizat unii dintre jucătorii noştri (…) Vom face tot ce putem pentru a sprijini jucătorii afectaţi, cerând în acelaşi timp pedepsele cele mai dure posibile pentru oricine este responsabil”, se precizează în comunicat.

Echipa a lansat, de asemenea, o declaraţie prin care condamnă abuzurile îndreptate împotriva jucătorilor săi pe reţelele de socializare.

Poliţia britanică a spus că va investiga postările online. „Suntem conştienţi de o serie de comentarii ofensive şi rasiste pe reţelele sociale care sunt direcţionate către fotbalişti în urma finalei #Euro2020”, a scris pe Twitter poliţia metropolitană. „Acest abuz este total inacceptabil, nu va fi tolerat şi va fi investigat”.

author avatar
Andreea Vlad
792 afisari

8 COMENTARII

  1. Ce rasism?
    Ce pateste oice ciooara ce zboara peste Anglia?
    Prima cade cand vede o mingie in genunchi ca la martirul Georgica Floyd, apoi sare pe mingie pana o da in bara… 🤗…

  2. Am auzit ca spre beneficiul lor si puțomarxistii🏳️‍🌈 vor sa ingenuchem da asa mai capra… 😊…

  3. Invatati ,ba colonialistilor ,sa mai si pierdeti.Ce credeati ca daca umpleti echipa de urmasii celor pe care ii biciuiati si ii puneati in lantiuri acum 300-400 de ani gata ,aveti cupa pe masa?Istoria voastra fotbalistica e plina de blaturi si cotcarii.In 1966 ati primit Campionatul Mondial printr-un gol care nu a fost , s-a incercat si acum magaria in semifinala cu Danemarca insa v-ati lovit de macaronarii mai smecheri ca voi.

  4. Asa va trebuie, daca a-ti devenit secta lui Georgica Floydika Belemica, bai englezoilor tampiti, rade tot mapamondul de voi, handikapatilor !! 🙂 Bravo la cele 3 cioare albe spre negre care au reusit sa rateze penalty-urile, ca sa vedeti si voi ce cap in gura v-a dat Dumnezeu Tatal, bai stanistilor de maimutoi nagre spre albe !! 🙂 Ha ha ha, multumim, bai Rashford, bai maimutika gonflabila dusa cu pluta pe Tamisa, sa ramai tot asa de prost cum te-au nascut maimutele tale de kakat, bai belemistule de catifea !! 🙂 Covid Macht Frei, bai nazistilor de englezoi retardati mintali, o sa vedeti voi cum e in Iad cat de curand, sclavetii Satanei pe Pamant 🙂

    • In principal rade de americani, in rest joggers will jog, n-ai ce le face decat latul pe gat cu capatul pe copac.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger