AcasăSPORTEURO 2020. Italia este noua campioană. A învins Anglia la loviturile de...

EURO 2020. Italia este noua campioană. A învins Anglia la loviturile de departajare

italiaEURO 2020. Italia este noua campioană. A învins Anglia la loviturile de departajare

Italia este noua campioană europeană, după ce a învins echipa Angliei la loviturile de departajare, duminică seara, pe Stadionul Wembley din Londra.

Noua campioană a Europei la fotbal a trecut în finală de reprezentativa Angliei, după prelungiri și lovituri de departajare, cu scorul general de 4-3, după 1-1 la finalul primelor 90 de minute.

Pentru Italia au înscris de la 11 metri Domenico Berardi, Leonardo Bonucci și Federico Bernardeschi, în timp ce Andrea Belotti și Jorginho au ratat. Pentru Anglia au marcat Harry Kane și Harry Maguire, în timp ce Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka au ratat.

Pentru Italia este al doilea titlu cucerit în întreaga ei istorie, după cel cucerit în 1968. Italia deţine acum cea mai mare diferenţă de ani între două titluri EURO, 53 de ani.

Anglia a jucat doar a doua sa finală majoră, după cea a Cupei Mondiale din 1966, pe care a reuşit să o câştige pe teren propriu, cu 4-2, după prelungiri.

EURO 2020. Haos la finala Euro

Sute de fani englezi fără bilet au încercat să pătrundă pe Wembley cu doar două ore înainte de finala Euro 2020, Italia – Anglia.

Oamenii de ordine au fost luați prin surprindere de atitudinea suporterilor, pașnici pe parcursul zilei. După mai multe lupte – unele, de-a dreptul violente! – între stewarzi și fani, ordinea a fost restabilită.

author avatar
Andreea Vlad
393 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger