AcasăSPORTEuro 2016 de 1 miliard pentru Portugalia

Euro 2016 de 1 miliard pentru Portugalia

„Franta se poate consola cu impactul financiar al acestei competitii, unul mai mare decat se preconiza. Primele semne sunt destul de promitatoare”. Ziaristii publicatiei Le Parisien sunt optimisti, desi n-ar prea avea motive. Pe langa faptul ca echipa lor a pierdut finala jucata pe teren propriu, statul francez se alege cu firimituri de pe urma turneului final. Marele castig, vreo doua miliarde de euro!, e al UEFA. Mai mult, forul de la Nyon nu va plati niciun euro impozit pe profit gratie unei scutiri speciale acordate de Francoise Hollande. Toti banii rezultati de pe urma Euro 2016 vor lua drumul conturilor din Elvetia!

Totusi, cineva tot trebuie sa fi iesit pe plus de pe urma acestui campionat. Si, la fel ca pe teren, tot Portugalia e pe primul loc, dupa cum se lauda Institutul de Management si Marketing din Lisabona. Pe intreaga durata a C.E., 10 milioane de lusitani au pompat in economia nationala peste 600 de milioane de euro (vanzari de bautura, mancare, televizoare, haine, pachete turistice catre Franta etc).

Beneficiile unui „european” de vis pentru Cristiano Ronaldo&co. s-au rasfrant si asupra sponsorilor echipei nationale a Portugaliei. O analiza a specialistilor de la Cision (companie de marketing) a demonstrat ca brandurile cu care Federatia de la Lisabona are contracte au inregistrat castiguri in valoare de aproape 200 de milioane de euro.

Nici bonusul UEFA, acordat castigatoarei Euro 2016, nu este de neglijat: 25,5 milioane euro

author avatar
National
207 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger