AcasăSPORTEURO 2012: SPANIA ramane regina continentului

EURO 2012: SPANIA ramane regina continentului

Nationala de fotbal a SPANIEI a castigat, pentru a doua oara la rand, CAMPIONATUL EUROPEAN, dupa ce s-a impus, cu 4-0, in finala cu ITALIA de la Kiev.

Squadra Azzura a inceput in forta disputa din Ucraina, incercand sa-si impuna cuvantul cu un pressing agresiv, dar Spania, regina paselor, a trecut fara probleme de debutul greu de meci.

Primul moment de visare al defensivei italiene a adus si primul gol. In minutul 14, Iniesta a luat o actiune pe cont propriu, l-a angajat excelent pe Fabregas, acesta a centrat de langa linia de fund a terenului si micutul David Silva a punctat cu o superba lovitura cu capul.

Italia nu a dezarmat, a continuat sa-si joace sansa, dar Casillas a inchis poarta in fata lui Balotelli si compania si, in loc de 1-1, s-a facut 2-0 pentru Spania inainte de pauza. Xavi l-a lansat excelent pe Jordi Alba si noul fundas stanga al Barcelonei l-a executat pe Buffon cu mult sange rece.

Abia intrat pe teren in minutul 57, Thiago Motta a suferit o ruptura musculara in minutul 61 si a trebuit sa paraseasca terenul de joc intr-un moment in care Cesare Prandelli efectuase deja toate cele trei schimbari, astfel ca Squadra Azzurra a evoluat in inferioritate numerica in ultimele 30 de minute ale partidei.

Cum era de asteptat, Spania a continuat sa controleze jocul si a dat lovitura de gratie in minutul 84, cand rezerva de lux Fernando Torres a facut 3-0 dintr-o noua pasa geniala marca Xavi.

Bomboana de pe tort a fost pusa de Juan Manuel Mata in minutul 87. Starul lui Chelsea, aflat la prima prezenta la Euro, a avut nevoie de numai 30 de secunde pentru a-si trece in cont si primul gol, el inlocuindu-l, chiar inainte de a marca, pe Iniesta.

author avatar
Cristi Ionita
156 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger