AcasăSPORTEURO 2012: SPANIA - ITALIA este marea finala

EURO 2012: SPANIA – ITALIA este marea finala

Nationala de fotbal a ITALIEI s-a calificat in finala CAMPIONATULUI EUROPEAN din POLONIA si UCRAINA, dupa ce s-a impus, cu 2-1, in semifinala cu GERMANIA.

Ceea ce trebuia sa fie un duel foarte echilibrat s-a transformat, in prima repriza, intr-un adevarat blitzkrieg.

Rebelul Mario Balotelli a lovit de doua ori intr-un interval de 17 minute, 20-36, si a rezolvat in mare masura meciul.

Atacantul lui Manchester City a deschis scorul cu o lovitura de cap, din apropiere, si a facut 2-0 cu un sut in forta, pe coltul scurt.

Germania a alergat dupa egalare in repriza a doua, a controlat disputa, dar si-a creat putine ocazii de a marca. Marco Reuss a avans cea mai mare sansa de gol a nemtilor, sutul sau din lovitura libera, de la 25 metri, zguduind transversala portii aparate de Buffon.

Mai mult, pe final, Italia putea sa-si mareasca avantajul, insa Montolivo, Marchisio, Diamanti si Di Natale s-au jucat cu ocaziile obtinute in urma unor contraatacuri fulger.

In prelungiri, nemtii au marcat golul de onoare, Mesut Ozil transformand un penalty acordat in urma unui hent comis de Balzaretti. A fost insa prea putin si prea tarziu.

Duminica seara, de la 21.45, Italia va da piept cu Spania, campioana europeana si mondiala en-titre, in marea finala de la Kiev.

author avatar
Cristi Ionita
287 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger