AcasăSPORTEURO 2012: SPANIA este prima finalista

EURO 2012: SPANIA este prima finalista

Nationala de fotbal a Spaniei, campioana europeana en-titre, s-a calificat in finala turneului final din Ucraina si Polonia, dupa ce a trecut, cu 4-2, la lovituri de departajare de formatia Portugaliei.

Extrem de incins din cauza mizei foarte importante, duelul iberic de la Donetk s-a lasat cu numeroase faulturi si cartonase galbene si prea putin fotbal.

Cu mai putin folositul Negredo in formula de start, Spania a avut nevoie de aparitiile ofensive ale lui Arbeloa si Iniesta pentru a-si trece in cont cele mai mari ocazii ale meciului.

De partea cealalta, Portugalia a pariat toti banii pe Cristiano Ronaldo, insa super-starul lui Real Madrid, obosit, a ratat cu nonsalanta mai multe momente bune ale echipei sale.

In prelungiri, Iniesta putea da lovitura, dupa o actiune splendida a lui Jordi Alba, poate cel mai bun jucator de pe teren, insa mijlocasul ofensiv al Barcelonei l-a luat la tinta pe portarul adversa dintr-o pozitie ideala.

La penaltiuri, spaniolii au fost mai eficienti, au transformat patru lovituri din cinci, prin Iniesta, Pique, Sergio Ramos si Fabregas, si s-au calificat in finala. Portughezii au transformat doar doua lovituri din patru, prin Pepe si Nani, si este eliminata din competitie. Xabi Alonso, de la spanioli, a ratat primul, sutul sau fiind parat de Rui Patricio, dar Casillas a aparat si el sutul lui Joao Moutinho, Bruno Alves a trimis in transversala si Cristiano Ronaldo nu a mai apucat sa execute, trupa lui Del Bosque rezolvand meciul pana la ultimul penalty al loteriei.

author avatar
Cristi Ionita
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger