AcasăSPORTEURO 2012: SPANIA este prima finalista

EURO 2012: SPANIA este prima finalista

Nationala de fotbal a Spaniei, campioana europeana en-titre, s-a calificat in finala turneului final din Ucraina si Polonia, dupa ce a trecut, cu 4-2, la lovituri de departajare de formatia Portugaliei.

Extrem de incins din cauza mizei foarte importante, duelul iberic de la Donetk s-a lasat cu numeroase faulturi si cartonase galbene si prea putin fotbal.

Cu mai putin folositul Negredo in formula de start, Spania a avut nevoie de aparitiile ofensive ale lui Arbeloa si Iniesta pentru a-si trece in cont cele mai mari ocazii ale meciului.

De partea cealalta, Portugalia a pariat toti banii pe Cristiano Ronaldo, insa super-starul lui Real Madrid, obosit, a ratat cu nonsalanta mai multe momente bune ale echipei sale.

In prelungiri, Iniesta putea da lovitura, dupa o actiune splendida a lui Jordi Alba, poate cel mai bun jucator de pe teren, insa mijlocasul ofensiv al Barcelonei l-a luat la tinta pe portarul adversa dintr-o pozitie ideala.

La penaltiuri, spaniolii au fost mai eficienti, au transformat patru lovituri din cinci, prin Iniesta, Pique, Sergio Ramos si Fabregas, si s-au calificat in finala. Portughezii au transformat doar doua lovituri din patru, prin Pepe si Nani, si este eliminata din competitie. Xabi Alonso, de la spanioli, a ratat primul, sutul sau fiind parat de Rui Patricio, dar Casillas a aparat si el sutul lui Joao Moutinho, Bruno Alves a trimis in transversala si Cristiano Ronaldo nu a mai apucat sa execute, trupa lui Del Bosque rezolvand meciul pana la ultimul penalty al loteriei.

author avatar
Cristi Ionita
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger