AcasăSPORTEURO 2012: Grecia – Germania: David vs. Goliat

EURO 2012: Grecia – Germania: David vs. Goliat

Giorgos Karagounis, eroul cu Rusia, va lipsi de la duelul cu Germania.

Al doilea sfert de finala al EURO 2012 va gazdui o lupta inegala dintre Germania, echipa care acastigat toate meciurile din grupe, si Grecia, echipa care a invins surprinzator Rusia, una dintre favorite.

Giorgos Karagounis, eroul cu Rusia, va lipsi de la duelul cu Germania.

Vineri seara, de la ora 21.45, va avea o lupta inegala intre David si Goliat, o lupta intre o echipa obisnuita cu victoria, Germania, si o echipa care se apara bine, cu tot sufletul, Grecia.

Nemtii s-au calificat lejer, dupa ce au castigat toate cele trei meciuri disputate in cadrul Grupei B a EURO 2012, invingand Portugalia, Olanda si Danemarca. De cealalta parte grecii s-au calificat surprinzator, dupa ce au invins, cu 1 – 0, Rusia, una dintre favoritele la castigarea EURO 2012. Din pacate pentru ei eroul din meciul cu Rusia nu va mai fi prezent, Giorgos Karagounis fiind suspendat. Meciul devine cu atat mai interesant cu cat, pana in acest moment, Germania a castigat toate meciurile pe care le-a disputat impotriva Greciei.

In plus, meciul va avea si o conotatie politica, grecii considerand ca nefericirea lor este cauzata de Germania, tara care vrea sa-i scoata din zona euro. Faptul este exemplificat si de presa elena care anunta un razboi personal impotriva cancelarului german, Angela Merkel. „Angela Merkel vrea sa ne scoata din zona euro, dar noi vom scoate Germania de la Euro” au scris jurnalistii greci inainte de meci. Nici nemtii nu s-au lasat mai prejos, unul dintre cele mai populare cotidiene din Germania, Bild, publicand pe prima pagina „Noroc Grecia! Astazi nu va putem salva!”.

Meciul dintre Germania si Grecia, contand pentru accederea in semifinalele EURO 2012, se va desfasura vineri seara, de la ora 21.45, fiind difuzat de TVR 1/TVR HD si Dolcesport 1/Dolcesport HD.

author avatar
Ionut Zgimbau
290 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger