AcasăSPORTEURO 2012: GERMANIA - PORTUGALIA 1-0 Nemtii castiga primul super-derby

EURO 2012: GERMANIA – PORTUGALIA 1-0 Nemtii castiga primul super-derby

Nationala de fotbal a GERMANIEI a debutat cu o victorie extrem de importanta la EURO 2012, 1-0 cu puternica formatie a PORTUGALIEI.

Min. 96 – Este final de meci la Lvov. Germania se impune, cu 1-0, dupa un meci pe care nemtii l-au controlat pana in minutul 75, dar in care au fost groggy in ultimul sfert de ora. Portugalia a parut o formatie croita dupa imaginea celebrului Jose Mourinho. A aratat fotbal de cea mai buna calitate cand a iesit la joc, pacat ca acest lucru s-a intamplat mult prea rar, portughezii preferand sa se apere in majoritatea timpului.

Min. 93 – Coentrao il lanseaza excelent pe Cristiano Ronaldo, acesta intoarce pentru Nani si sutul portughezului este respins in extremis de Hummels, poate cel mai bun jucator de pe teren. La nemti a intrat si Lars Bender in locul lui Thomas Muller.

Min. 88 – Silvestre Varela rateaza cea mai mare sansa a Portugaliei de a egala. Nelson Oliveira l-a intors elegant pe Hummels, a trimis spre centrul careului, Nani a sarit peste balon si Silvestre Varela, singur-singurel cu Neuer, il ia la tinta pe goalkeeperul german.

Min. 87 – Intra Toni Kroos in locul lui Mesut Ozil.

Min. 84 – Nani trimite un sut-centrare periculos, de pe dreapta, si mingea loveste transversala portii aparate de Neuer. Portughezii par sa se fi trezit dupa golul marcat de Gomez, dar e posibil sa fie prea tarziu pentru Cristiano Ronaldo si oamenii lui.

Min. 82 – Cristiano Ronaldo suteaza periculos, din unghi si Neuer respinge cu emotii in corner.

Min. 80 – Intra Klose in locul lui Mario Gomez. A intrat si Silvestre Varela in locul lui Raul Meireles.

Min. 76 – Hummels il deschide pe Muller cu o pasa din prima, mijlocasul lui Bayern centreaza si el din prima si Gomez rateaza de putin sansa de a impinge balonul in plasa.

Min. 72 Germania – Portugalia 1-0. Gomez sparge gheata, cu sansa. Khedira a centrat de pe dreapta, mingea a fost deviata de un fundas portughez si a cazut pe fruntea lui Gomez, care a punctat din cativa metri.

Min. 69 – Paulo Bento face prima schimbare. A intrat tanarul Nelson Oliveira in locul lui Helder Postiga.

Min. 69 – Boateng vede cartonasul galben pentru un fault comis asupra lui Cristiano Ronaldo.

Min. 64 – Cristiano Ronaldo scapa singur cu Neuer, suteaza spre poarta si Jerome Boateng respinge in ultima instanta cu un efort incredibil. Fundasul lui Bayern pare ca s-a si accidentat in urma acestei interventii.

Min. 60 – Fabio Coentrao vede cartonasul galben pentru un fault comis asupra lui Schweinsteiger.

Min. 60 – Posesia in prima ora de joc este net favorabila nemtilor: 62% – 38%.

Min. 57 – Ambele formatii construiesc frumos pana in 16-le advers, dar sunt probleme la finalizare.

Min. 46 – Nemtii incep furtunos si repriza a doua, insa Podolski, Muller si Ozil suteaza pe rand in blocajul portughez.

22.50 – Germania a avut lovitura de start in repriza a doua.

Min. 45 – Este pauza la Lvov. Dupa 45 de minute, Germania si Portugalia sunt la egalitate, 0-0. Nemtii au controlat jocul, dar si-au creat putine ocazii de a marca. In schimb, Portugalia a ratat o sansa uriasa la chiar ultima actiune a primului act.

Min. 45 – La singura actiune mai periculoasa a portughezilor, Pepe rateaza cea mai mare ocazie a meciului. Fundasul lui Real Madrid a sutat cu efect din 12 metri, mingea a lovit transversala si a cazut pe linia portii, revenind pe teren. Portughezii au solicitat „gol”, dar mingea nu a depasit linia portii.

Min. 43 – Badstuber vede cartonasul galben pentru un fault comis asupra lui Nani.

Min. 40 – Muller si Ozil isi paseaza balonul paralele cu linia portii portugheze, niciunul nereusind sa trimita periculos spre poarta.

Min. 38 – De minute bune se joaca numai in jumatatea de teren portugheza, insa Germania nu reuseste sa deschida lacatul defensivei portugheze. Cristiano Ronaldo este disperat de modul in care coechipierii sai bubuie toate baloanele din propriul teren.

Min. 30 – Ozil intoarce frumos, pentru Podolski, insa noul atacant al lui Arsenal inalta zmeul din cativa metri. Mare ocazie ratata de nemti!

Min. 27 – Nemtii controleaza disputa, dar Portugalia ramane un adversar periculos, mai ales cand pe teren sunt Cristiano Ronaldo sau Nani.

* In primul meci din Grupa B, Danemarca a produs prima mare surpriza a competitiei reusind sa se impuna, cu 1-0, impotriva Olandei.

Min. 18 – Cristiano Ronaldo patrunde in viteza pe stanga, centreaza, Helder Postiga rateaza reluarea cu calcaiul si Lahm respinge in extremis din fata lui Nani.

Min. 13 – Helder Postiga vede primul cartonas galben al partidei pentru o intrare intarziata asupra lui Neuer.

Min. 9 – Podolski suteaza frumos, cu exteriorul si Rui Patricio prinde in doi timpi.

Min. 2 – In secunda 80, Gomez are prima mare ocazie de gol a meciului. Reluarea sa cu capul a fost retinuta cu mare dificultate de Rui Patricio, de langa bara.

21.46 – Portugalia a avut lovitura de start a meciului. Vremea este ideala pentru fotbal la Lvov, terenul se prezinta in conditii impecabile, iar in tribune sunt circa 30.000 de spectatori.

Germania, antrenata de Joachim Low, incepe cu Neuer – Jerome Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm – Khedira, Schweinsteiger – Thomas Muller, Mesut Ozil, Podolski – Mario Gomez.

Portugalia, antrenata de Paulo Bento, incepe cu Rui Patricio – Joao Pereira, Bruno Alves, Pepe, Fabio Coentrao – Joao Moutinho, Miguel Veloso, Raul Meireles – Nani, Helder Postiga, Cristiano Ronaldo.

author avatar
Cristi Ionita
1.066 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger