AcasăSPORTEuro 2012: 800 de oameni pentru o ceremonie de 12 minute

Euro 2012: 800 de oameni pentru o ceremonie de 12 minute

Deschiderea Campionatului European de fotbal – editia 2012 va fi marcata de un spectacol dinamic la care vor lua parte voluntari din 63 de tari.

Stadionul „National” din Varsovia, gazda ceremoniei de deschidere a EURO 2012

Ceremonia de deschidere a Euro 2012, programata pentru data de 8 iunie, va dura 12 minute, la aceasta urmand sa participe peste 800 de voluntari din 63 de tari. Spectacolul se va desfasura pe stadionul „National” din Varsovia si va incepe cu 20 de minute inaintea primului meci al turneului final, cel dintre Polonia si Grecia. Conceptul ceremoniei a fost dezvoltat de italianul Marco Balich (50 de ani), care printre altele s-a ocupat de festivitatile de deschidere si inchidere ale Jocurilor Olimpice de iarna de la Torino din 2006, iar in Ucraina este cunoscut pentru ca a coordonat ceremonia de deschidere a „Donbass Arena”, din Donetk, in 2009.

Meciuri transmise „live” din Vietnam pana-n Papua Noua Guinee

Iesirile nervoase ale lui Wayne Rooney vor fi vazute in toata lumea

Turneul final va fi transmis in 77 de tari de pe glob, din Kosovo si pana-n Filipine, via Papua Noua Guinee si Vietnam! Fiecare partida va fi filmata cu 31 de camere HD, totul pentru cea mai spectaculoasa productie sportiva realizata vreodata.

Infrastructura de 22 de miliarde de euro

Autostrazile au reprezentat marea provocare pentru Ucraina si Polonia

In pregatirea turneului final, sistemele de transport din Polonia si Ucraina au fost serios modificate pentru a face fata fluxului masiv de fani care vor lua cu asalt cele doua tari organizatoare. Costurile totale ale investitiilor se ridica la aproape 22 de miliarde de euro, numai partea Poloniei fiind de 18 miliarde de euro.

Warner Bros. se ocupa de marketing-ul UEFA

Deja au aparut la vanzare tricouri imprimat cu logo-ul Euro 2012

Forul de la Nyon a semnat un contract cu Warner.Bros, divizia „Consumer Products”, prin care gigantul american preia tot marketing-ul pentru Euro 2012. Astfel, vor fi create produse de larg consum cu logo-ul turneului final, printre care jucarii, instrumente de scris, reviste, bijuterii, accesorii sportive, diverse suveniruri, imbracaminte si incaltaminte, pahare, hainute pentru copii etc.

80.000 de politisti mobilizati numai in Ucraina

Politistii vor patrula peste tot

Teama de incidente a determinat autoritatile de la Kiev sa ia masuri fara precedent pentru buna organizare a turneului final. Astfel, in Ucraina vor fi in alerta maxima 80.000 de politisti, 15.000 dintre acestia urmand cursuri de perfectonarea limbii engleze. Oficialii UEFA se tem, insa, mai mult de Polonia, tara recunoscuta pentru radicalismul ultrasilor. Cele mai importante galerii poloneze adopta la meciuri salutul nazist si canta destul de des „Sieg Heil!”.

Mafia hotelurilor: preturi triple la camere!

Hotelul Victoria, din Donetk

In perioada Euro 2012, hotelurile din Ucraina au triplat preturile la camerele de cazare, multe dintre stabilimentele de doua sau chiar trei stele starnind interesul gruparilor mafiote. Cu toate ca UEFA a incheiat un contract cu puternicul operator german de turism TUI, ucrainenii au anulat unilateral toate rezervarile facute in prealabil, iar apoi au dublat, uneori triplat pretul camerelor. Astfel, Hotelul „Victoria” din Donetk a marit pretul de la 94 la 300 de euro, in timp ce la „Ibis” din Kiev se solicita 280 de euro. Pe de alta parte, in Polonia, un hotel din acelasi lant inchiriaza camera cu 53 de euro.

Spania, favorita caselor de pariuri

Spaniolii pot cuceri un nou trofeu major

Campioana europeana en-titre si detinatoarea la zi a titlului mondial este vazuta drept marea favorita a turneului final din Polonia si Ucraina. Reprezentativa Spaniei are o cota de 3,75 sa castige Euro 2012, fiind urmata de Germania (cota 4.00). La mare distanta se plaseaza Olanda (cota 8.00), apoi Anglia si Franta, ambele cu o cota de 13.00. In fine, Italia (cota 15.00) si Portugalia lui Cristiano Ronaldo (cota 21.00) incheie Top 7.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
338 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger