AcasăSPORTEsti Copil, niciun boicot?!

Esti Copil, niciun boicot?!

Copil si Tecau au facut echipa pentru meciul de Cupa Davis disputat impotriva Cehiei, anul trecut

Marius Copil este al treilea jucator care renunta la boicotul impus Federatiei Romane de Tenis pentru participarea in Cupa Davis. Primii s-au razgandit Horia Tecau si Victor Crivoi, si care si-a anuntat disponibilitatea de a evolua in meciul cu Finlanda din 14-16 septembrie, de la Cluj.

Copil (stanga) si Tecau au facut echipa pentru meciul de Cupa Davis disputat impotriva Cehiei, anul trecut

Cei trei tenismeni, impreuna cu Victor Hanescu si Adrian Ungur, au refuzat sa se prezinte la meciul cu Olanda, din aprilie, de la Amsterdam, disputa pierduta clar de „tricolori”, scor 0-5. Boicotul avea ca motiv inlocuirea capitanului-nejucator Andrei Pavel cu Ciprian Porumb.

Desi Pavel nu a fost reinstalat in functie, dupa o discutie cu acesta, Tecau, Crivoi si Copil au decis sa revina la sentimente mai bune fata de echipa, mai ales ca, daca pierde cu Finlanda, Romania este in pericol sa retrogradeze chiar in Grupa a II-a Euro-Africana. In acest moment, Ciprian Porumb are sase jucatori disponibili pentru partida de la Cluj: Florin Mergea, Horia Tecau, Victor Crivoi, Marius Copil, Petru Alexandru Luncanu si Andrei Daescu. Capitanul-nejucator spera ca Adrian Ungur si Victor Hanescu spera sa se alature si ei echipei, mai ales ca cei doi sunt cei mai bine clasati jucatori romani in clasamentul mondial de simplu. In cazul in care Ungur si Hanescu refuza totusi convocare, Porumb i-ar putea folosi pe Copil si Crivoi sau Luncanu pentru meciurile de simplu plus perechea Tecau – Mergea la dublu, desi cei doi nu au mai evoluat de ani buni impreuna, iar relatia dintre cei doi nu este cea mai buna.

author avatar
Cristi Ionita
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger