AcasăSPORTEste primul fotbalist celebru care isi recunoaste homosexualitatea

Este primul fotbalist celebru care isi recunoaste homosexualitatea

Cel putin 12 fotbalisti de nivel inalt au recunoscut, de-a lungul timpului, ca sunt homosexuali, incepand cu Justin Fashanu, fost atacant la Manchester City si West Ham United.

In 1990, Fashanu, primul jucator de culoare transferat pe mai mult de un milion de lire sterline, devenea primul fotbalist cu nume care recunoaste ca este homosexual. De atunci au urmat si altii, insa niciunul nu avea palmaresul lui Thomas Hitzlsperger.

Fostul international german, retras de curand din activitate, a recunoscut, pentru Die Zeit, ca este homosexual. „Recunosc ca sunt homosexual. O fac in primul rand pentru mine, nu pentru public. In tari precum Germania, Italia sau Anglia, sa fii homosexual nu mai e o problema” a fost anuntul socant facut de Hitzlsperger.

Fostul mijlocas sustine ca nu i-a fost niciodata rusine ca este homosexual, dar a recunoscut ca „este dificil sa stai la masa cu alti 20 de barbati care fac glume pe seama homosexualilor”.

Hitzlsperger a fost campion al Germaniei cu VFB Stuttgart, in 2007, si vicecampion al Europei cu nationala Germaniei, in 2008. Mijlocasul a fost crescut de Bayern Munchen, a mai trecut pe la formatii precum Aston Villa, Lazio Roma, West Ham United sau Everton si a marcat sase goluri in 52 de selectii la nationala Germaniei.

sursa foto: mirror.co.uk

author avatar
Cristi Ionita
304 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger