AcasăSPORTError 4-0-4: Italy not found

Error 4-0-4: Italy not found

In istoria „europenelor”, niciun alt ultim act nu s-a mai terminat la o diferenta atat de mare de scor: 4-0 in favoarea ibericilor.

Scuza italienilor – daca poate exista vreuna – sta in ghinionul selectionerului Cesare Prandelli: a fost obligat sa efectueze doua schimbari din ratiuni medicale, Chiellini si Motta parasind terenul accidentati; in ultima jumatate de ora a partidei de la Kiev, „macaronarii” au avut 10 oameni pe teren, incasand doua goluri. Totusi, chiar si in aceste conditii, suprematia iberica nu poate fi contestata. „Cand aduni la un loc fotbalisti de la Real Madrid si Barcelona, nu poti fi altfel decat cel mai bun”, este parerea „Regelui” Hagi. Intr-adevar, succesul cu 4-0 reprezinta cea mai clara victorie din intreaga istorie a finalelor de Campionat European, dar spaniolii au stabilit alte trei recorduri: Torres a devenit primul jucator care marcheaza in doua finale consecutive (in 2008, el a dat golul de 1-0 al finalei cu Germania); Casillas este singurul fotbalist care se mandreste cu 100 de victorii (!) in tricoul echipei nationale; „Furia Roja” este prima formatie din istorie care realizeaza tripla Euro (2008) – Mondial (2010) – Euro (2012).

Iniesta, favorit sa castige Balonul de Aur

Andres Iniesta

Mijlocasul spaniol a fost declarat, ieri, cel mai bun jucator al turneului final din Polonia si Ucraina. Andres Iniesta este favorit si in cursa pentru Balonul de Aur, catalanul avandu-l contracandidat pe Iker Casillas, colegul sau din echipa nationala. Totusi, nu este exclusa o surpriza de genul celei in 2010, cand Xavi Hernandez era creditat cu cele mai mari sanse sa primeasca trofeul, dar pana la urma a fost votat argentinianul Lionel Messi.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger