AcasăSPORTEnglezii s-au săturat de VAR și votează pentru eliminarea lui din fotbal!

Englezii s-au săturat de VAR și votează pentru eliminarea lui din fotbal!

E de ajuns! Englezii s-au săturat de VAR și au trecut la fapte. Unul dintre cele 20 de cluburi de tradiție din Premier League, Wolverhampton, a propus să se iasă la vot pentru sezonul viitor.

Astfel, toate echipele din cel mai puternic campionat al planetei vor vota dacă păstrează sau nu arbitrajul video, începând cu sezonul 2024-2025.

În ultima perioadă, etapă de etapă, deciziile arbitrilor, fie centrali sau din camera VAR, au creat o grămadă de controverse în rândul oamenilor de fotbal și al fanilor. În loc să fie din ce în ce mai precis, având VAR-ul la dispoziție, pare că se alege praful de arbitraj.

Nemulțumirile cluburilor au trecut la următorul nivel. Wolves, locul 13 cu o etapă înainte de finalul sezonului, a propus ca liga engleză să renunțe COMPLET la sistemul VAR începând cu stagiunea 2024/2025.

“Revoluția engleză” are ca termen data de 6 iunie, când, la Harrogate, în cadrul Adunării Generale Anuale, fiecare club va avea un reprezentant care va vota pro sau contra VAR.

Pentru ca sistemul de arbitraj video să devină istorie în Anglia, este nevoie ca cel puțin două treimi dintre cluburi să voteze pentru, adică 14 dintre cele 20 de voturi să fie în favoarea abolirii sistemului VAR.

Conducerea Premier League nu este deloc împăcată cu boicotul organizat de Wolves. Organizatorii campionatului englez susțin la maxim utilizarea tehnologiei VAR și se angajează ca, împreună cu Comisia de Arbitri, să îmbunătățească sistemul de video arbitraj, pentru a reduce numărul de decizii greșite.

author avatar
Mihail Ioan