AcasăSPORTEmotionant! Abidal a batut cancerul si a revenit pe teren dupa 402...

Emotionant! Abidal a batut cancerul si a revenit pe teren dupa 402 zile

FC Barcelona a obtinut o victorie spectaculoasa, 5-0 cu Mallorca, in etapa a 30-a din Primera Division, cel mai ovationat jucator de pe teren fiind fundasul francez Eric Abidal.

Abidal nu si-a trecut numele pe lista marcatorilor, dar intrarea sa pe teren, din minutul 70, a reprezentat o adevarata lectie de viata pentru intreaga lume.

Operat de cancer la ficat, Abidal a revenit pe teren dupa 402 de zile de pauza, perioada in care s-a spus ca francezul a ajuns inclusiv pana in Iad si inapoi.

Fundasul a avut nevoie de aproape un an de alergare prin munti, pentru a reveni la forma de alta data, insa determinarea si sustinerea coechipieriloe l-au facut sa razbeasca.

In minutul 70 al meciului cu Mallorca, Abidal a intrat fundas central, in locul lui Pique, si a fost aplaudat la scena deschisa, inclusiv de jucatorii echipei adverse, desi scorul era deja 5-0 pentru Barcelona.

Si fotbalistii catalani au oferit o adevarata lectie de fotbal, Barcelona obtinand o victorie categorica, desi a avut o echipa ultra-improvizata din care a lipsit in primul rand Lionel Messi.

Cesc Fabregas a reusit un hattrick, iar Alexis Sanchez si-a trecut in cont o dubla, cei doi jucatori reusind chiar sa-si creeze unul altuia reusitele.

Fiecare dintre cei doi jucatori au dedicat cate un gol lui Abidal si cate un gol antrenorului Tito Vilanova, iar Fabregas i-a dedicat a treia reusita fiicei sale, Lia.

Barcelona face inca un pas spre titlul de campioana, desi Real Madrid a obtinut si ea o victorie la scor, 5-1 cu Levante, si catalanii obtin o victorie de moral inaintea returului cu Paris Saint Germain din sferturile de finala ale UEFA Champions League.

author avatar
Cristi Ionita
306 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger