AcasăRecomandariEmblema Stelei face peste 2 milioane de euro!

Emblema Stelei face peste 2 milioane de euro!

Autoritatile de la sud de Dunare au scos la vanzare emblema clubului TSKA Sofia, cea mai titrata formatie din fotbalul bulgar. Pretul de pornire al licitatiei ne ofera o perspectiva a valorii pe care o are marca „Steaua Bucuresti”.

Orice ar spune Gigi Becali, emblema Stelei este mai scumpa decat cea a bulgarilor de la TSKA

Dupa doi ani in care nu si-a putut achita datoriile cifrate la 15 milioane de euro, TSKA a intrat in faliment, stare declarata de Tribunalul din Sofia la solicitarea Fiscului bulgar. Ca sa mai recupere o parte din prejudiciu, autoritatile vecine au decis sa scoata la licitatie emblema clubului din Capitala – practic, cea mai cunoscuta sigla din intreg fotbalul bulgar. Cu echipa retrogradata in Liga a 3-a, emblema a fost evaluata la 1,88 milioane de euro, pretul de pornire al licitatiei de saptamana viitoare (3 iulie)!
La 350 de kilometri distanta de Sofia exista o situatie oarecum similara. Campioana Romaniei a pierdut, in decembrie, la ICCJ, dreptul de folosinta al numelui „Steaua”: marca, emblema, culorile si palmaresul au trecut in proprietatea MApN via Clubul Sportiv al Armatei „Steaua”. Nu o data, Gigi Becali a declarat ca emblema Stelei nu ar valora nici macar 10.000 de euro: „Daca ei spun ca emblema costa bani, atunci sa o scoata la vanzare si sa vedem cati bani iau pe ea. Sa vedem, da cineva 10.000 pe ea? Nu da nimeni nimic!”. Totusi, ce se intampla la bulgari pare sa-l contrazica pe latifundiar. Si acolo vorbim despre cea mai titrata echipa de fotbal din tara (TSKA are in palmares 54 de trofee!), dar in vitrina Stelei se regasesc o Cupa a Campionilor Europeni (1986) si o Supercupa a Europei (1987), performante neegalate pana in prezent in Est. Toate astea adaugate la cota de piata a clubului fac din „Steaua” o marca mai scumpa de 2 milioane de euro! In prezent, CSA incearca sa angajeze o firma specializata in evaluarea marcilor. Cel mai devreme, licitatia pentru emblema Stelei ar putea fi organizata abia la toamna.

Duckadam: „Nu exista cale de impacare cu CSA”

Presedinte de imagine la FCSB-ul lui Gigi Becali, Helmuth Duckadam (foto) s-a erijat in portavocea patronului. Ultimul mesaj transmis de omul de afaceri: nicio sansa de a cadea la pace cu Armata! „Povestea cu emblema a fost o mare incercare din partea celor de la MApN de a obtine mai multi bani. Eu cred ca Armata a gresit, pentru ca a deschis o Cutie a Pandorei pe care o va inchide foarte greu. MApN are doar de pierdut. In plus, cred ca, la un moment dat, cei de la Armata vor fi intrebati de ce noi nu mai jucam in Ghencea. Din punctul meu de vedere, nu exista nicio cale de rezolvare, ambele parti s-au pozitionat pe pozitii de forta. E vorba doar de bani, nu e vorba de nicio traditie, de nimic altceva”.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
656 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger