AcasăSPORTEmanuel Cate este noul "galactic" al Romaniei! Baschetbalistul a semnat cu Real...

Emanuel Cate este noul „galactic” al Romaniei! Baschetbalistul a semnat cu Real Madrid

Emanuel Cate este marea speranta a baschetului romanesc

Nationala de baschet a Romaniei se zbate in anonimat, undeva in diviziile inferioare ale Campionatului Mondial, dar viitorul suna bine, cativa juniori avand posibilitatea sa se afirme la cel mai inalt nivel.

Emanuel Cate este marea speranta a baschetului romanesc

De departe cel mai promitator jucator este pivotul Emanuel Cate (17 ani), jucator care a semnat de curand cu Real Madrid. Fostul component al echipei Dinamo a dat probe la „galactici” si i-a impresionat. Emanuel a trecut cu bine si de testele medicale, iar la final a precizat: „Visul meu s-a implinit. Voi juca la unul dintre cele mai puternice cluburi din Europa. Cand antrenorul Igor Georgiev m-a convocat sa particip la antrenamentele nationalei U16, desi aveam doar 14 ani, mi-a spus ca intr-o zi voi ajunge sa joc la un club faimos. Nu l-am crezut, dar am muncit din greu si pot spune ca acum munca mea este recompensata”.

Emanuel Cate nu este singurul jucator din tara care s-a transferat la un club important din Vest. Rares Uta, Bogdan Popa, Caius Covrig, Hanna Demeter, Reka Domokos si Paula Lenart au luat si ei drumul pribegiei pentru a demonstra ca baschetul romanesc are un viitor stralucitor.

author avatar
Cristi Ionita
545 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger