AcasăSPORTElvetianul a ajuns pe 5 in clasamentul tenismenilor, Federer, pe toboganul ATP

Elvetianul a ajuns pe 5 in clasamentul tenismenilor, Federer, pe toboganul ATP

Roger Federer, intr-un final trist de cariera

Tenismanul elvetian Roger Federer se afla, incepand de ieri, la cea mai slaba clasare din ultimii zece ani, el ocupand in aceasta saptamana pozitia a 5-a in clasamentul ATP, loc pe care nu a mai fost din 23 iunie 2003.

Roger Federer, intr-un final trist de cariera

Castigator a 17 turnee de Grand Slam, Federer a ocupat timp de 302 saptamani prima pozitie in clasamentul ATP, fiind lider la acest capitol, dintre care 237 de saptamani au fost consecutive. Roger Federer a fost eliminat in turul doi de la Wimbledon de catre ucraineanul Serghei Stakovski, cu scorul de 6-7 (5/7), 7-6 (7/5), 7-5, 7-6 (7/5). El era detinatorul titlului din 2012 de la Wimbledon. Chiar daca a pierdut finala, sarbul Novak Djokovici continua sa ramana lider ATP, urmat de britanicul Andy Murray si de spaniolii David Ferrer si Rafael Nadal.

Eliminarea in optimile de finala ale turneului i-a provocat tenismenului Horia Tecau, finalist la ultimele trei editii, un recul in clasamentul ATP la dublu, de la locul 9 la 16. La simplu, Victor Hanescu a coborat pana pe 51, dar ramane cel mai bine clasat jucator roman. In fine, la feminin, Simona Halep a urcat doua pozitii, pana pe 30. Totusi, deasupra ei, pe 26, se afla Sorana Cirstea.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger