AcasăEditorialDan Claudiu TanasescuElucubratiile unor sicofanti

Elucubratiile unor sicofanti

Mare e gradina lui Dumnezeu, si din pacate in ea vegeteaza cohorte de terchea-berchea, niste stransuri de fartangai plecati invers cu drumul, care, din pricina prostiei in care inoata, si-au pierdut memoria, bunul-simt si, mai ales, constiinta!

Ma uitam prin ziare, dupa meciul echipei noastre nationale cu fotbalistii din Belarus, si ma minunam de elucubratiile unor ziaristi porniti sa taie capetele jucatorilor si pe cel al lui Victor Piturca, de parca acestia au pierdut un razboi mondial, si nu ocazia unei victorii intr-o intrecere sportiva. E adevarat ca tricolorii nostri n-au reusit decat un meci egal (2-2) cu reprezentantii a doar noua milioane de muritori din fosta Uniune Sovietica, dar acest lucru nu ar trebui sa le stimuleze la paroxism acestor jurnalisti-sicofanti secretiile biliare, incat sa-i inece in butoiul cu venin pe baietii nostri. Cu atat mai mult cu cat partida aceasta nu mai avea decat valoare de palmares, calificarea fiind pierduta cu multe etape in urma, multumita lui Razvan Lucescu, ipoteticele sanse fiind construite artificial si nerealist pe hartia acelorasi jurnalisti defaimatori. A fost o intalnire in care doua greseli de aparare, dintre care una de-a dreptul caraghioasa (chifla nefericitului Moti), ne-au nemultumit pe toti, dar nu in asa hal incat sa uitam ca, pana la urma, ce s-a petrecut pe arena din Bucuresti a fost o intrecere sportiva, unde, de destule ori, invingatorul poate fi altul decat cel pe care-l dorim noi. Dar, de cativa ani, noi, romanii, ne-am pierdut simtul echilibrului, vrand sa avem doar victorii, sa ni se dea dreptate chiar si atunci cand ea nu-i de partea noastra, sa ne pastram budita capra din dotare, dar sa ne bucuram de decesul neastamparatei cornute detinute de vecini, sa nu ne mai amintim de binele facut de altii, ba chiar sa-i punem pe acestia la stalpul infamiei, si alte anomalii de acest tip! Asa se face ca destui ziaristi care s-au pus acum cu tunurile pe fotbalul romanesc au uitat ca nu de putine ori au supt la tata acestui sport, mergand pe banii lui in deplasari si turnee, primind locuri de onoare in stadioane, unii fiind chiar premiati pentru te miri ce prestatii comise cu carandasul! Niste sicofanti, imi spune nemultumit un sef de club, niste uituci, suflete de servitori… Dar am fost cuprins de tristete si in timpul partidei, cand spectatorii veniti sa vada un spectacol sportiv i-au fluierat pe fotbalistii lui Piturca, fiindca acestia nu reuseau sa-si impuna jocul. Si eu am plecat dupa meci cu regretul ca tricolorii nu au putut mai mult decat un egal, dar asta nu ma indeamna sa dau fuga la cantonamentul unde se odihnesc si sa dau foc hotelului!

P.S. Nu inteleg de ce vreo trei scribalai cu capul obtuz se dau de ceasul mortii ca Mutu l-ar putea intrece pe Hagi la numarul golurilor inscrise pentru echipa nationala si ca acest lucru nu se face!? Aoleu! Dar de ce? Reusitele lui Gica sunt inscrise la OSIM ?

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
117 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger