AcasăSPORTEl va antrena Liverpool!

El va antrena Liverpool!

După ce Jurgen Klopp a decis că va lua o pauză de la fotbal la finalul actualului sezon, Liverpool a început căutările pentru un înlocuitor potrivit. Britanicii doresc să-l aducă la vară pe Xabi Alonso pe banca tehnică, spun surse din interiorul clubului citate de mass-media engleză.

Xabi Alonso antrenează în prezent la Bayer Leverkusen, formație alături de care domină actualul sezon din Bundesliga, având un avans de 8 puncte față de campioana en-titre, Bayern München. Leverkusen a cunoscut o adevărată transformare de la venirea fostului internațional spaniol în toamna anului 2022, când se afla pe penultimul loc în clasament.

De la începutul actualului sezon competițional, Alonso a reușit o serie de 32 de meciuri fără înfrângere în toate competițiile.

Oficialii clubului Liverpool doresc să-l aducă alături de Xavi Alonso și pe colegul său Simon Rolfes, actualul director sportiv al liderului din Bundesliga și unul dintre artizanii succesului echipei. Acesta urmează să-l înlocuiască pe Joerg Schmadtke, care a părăsit clubul la finalul lunii ianuarie.

Alonso a jucat pentru Liverpool între 2004 și 2009, câștigând Liga Campionilor alături de „cormorani” în 2005. Ca jucător, el are în palmares și Campionatul Mondial (2010) și de două ori Campionatul European (2008, 2012) cu echipa națională a Spaniei, precum și trofeul Ligii Campionilor cu Real Madrid în 2014.

Contractul său cu Leverkusen expiră în 2026, dar asta pare să nu-i împiedice pe englezi.

Considerat unul dintre cei mai promițători antrenori tineri ai momentului, Xabi Alonso (42 de ani) este monitorizat și de Real Madrid, club care i-a prelungit recent contractul lui Carlo Ancelotti până în 2026, precum și de Bayern München, rivalul lui Leverkusen din Bundesliga, unde antrenorul Thomas Tuchel este sub o presiune considerabilă după rezultatele negative din ultima perioadă.

Cu toate acestea, conform presei din Anglia, Xabi Alonso este interesat în special de revenirea la Liverpool, de această dată ca antrenor.

author avatar
Mihail Ioan
998 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger