AcasăSPORTEL ESTE GUARDIOLA AL ROMANIEI!

EL ESTE GUARDIOLA AL ROMANIEI!

Mirel Albon are 44 de ani si se pregateste sa joace in Liga Campionilor cu Olimpia Cluj, echipa sa de fete cu care a castigat tot pe plan intern.

Mirel Albon le-a facut campioane pe fetele de la Olimpia Cluj

Fotbalul feminin incepe sa scoata capul nu doar in Romania, ci si-n Europa. Olimpia Cluj este detinatoarea titlului si reprezentanta Ligii 1 in Liga Campionilor, iar omul responsabil pentru toate aceste performante se numeste Mirel Albon. Conduce formatia ardeleana, dar si reprezentativa tricolora Under-19, principala sa preocupare fiind „transformarea fetelor in sportive de calitate, in femei demne, mandre si respectate pentru munca depusa. Cheia succesului sta in pasiunea cu care-mi fac meseria”. Albon este comparat in tara cu Josep Guardiola, tehnicianul Barcelonei, cel mai galonat antrenor al planetei. Iar alaturarea cu „Pep” nu este deloc deplasata, daca privim palmaresul romanului: are 9 titluri, 5 cupe nationale si 7 turnee castigate peste hotare. Il poate imbunatati miercuri, printr-o victorie in partida cu Olympique Lyon, contand pentru faza „16-imilor” de finala ale Ligii Campionilor. Frantuzoaicele sunt campioanele continentale en-titre.

Oferte de la „baieti”

Nu putine au fost momentele in care Mirel Albon putea debuta pe banca unei echipe de baieti. Tehnicianul Olimpiei a refuzat, insa, toate ofertele primite, preferand sa-si continue munca inceputa la nivelul fetelor, dupa cum afirma: „Menirea mea este sa dezvolt fotbalul feminin din Romania. Aici e locul meu si nu plec nicaieri, desi m-au dorit inclusiv cluburi din strainatate. Ma intereseaza mai mult proiectul demarat la Olimpia, vreau sa fac din acest club unul dintre cele mai mari ale Europei”.

Academie de fotbal feminin la Cluj

Despre Mirel Albon se poate spune ca a revolutionat fotbalul feminin in Romania. In 2010, dupa sase ani incununati de succese la CFF Clujana, a decis sa infiinteze o Academie de fotbal feminin. Asa s-a nascut proiectul Olimpia: „Nu ne-am propus sa cucerim titlul si nici Cupa Romaniei in primul an de la infiintare, dar uite ca am reusit”. La Academie sunt inscrise 40 de fete, cea mai mica avand 11 ani. Obiectivul este ca nationala mare sa fie alcatuita, in viitor, pe scheletul Olimpiei. Acelasi plan pe care-l are si Gica Hagi cu Academia de la Constanta.

Sotia face cariera in arbitraj

Inainte de a-si cladi un nume in antrenorat, Mirel Albon a fost arbitru. Si nu pentru putina vreme, 14 ani a impartit dreptatea pe teren. S-a retras in 2001, preferand sa treaca pe banca formatiei CFF Clujana. Locul sau pe lista CCA a fost luat de sotia, Teodora Albon fiind, acum, una dintre cele mai respectate femei din arbitrajul romanesc.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
382 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger