AcasăSPORTEl este cel mai bogat fotbalist din lume. Messi nu poate decât...

El este cel mai bogat fotbalist din lume. Messi nu poate decât visa la atâția bani

Faiq Bolkiah are 25 de ani și este fiul prințului Jefri și nepotul nababului Hassanal Bolkiah, sultanul Bruneiului, țara cu cel mai mare PIB din lume pe cap de locuitor.

Din vara acestui an, Faiq Bolkiah joacă la FC Rachtaburi, echipa care este pe locul 10 în prima ligă din Thailanda. Bine, e mult spus joacă fiindcă Faiq nu pare să reușească deloc să facă performanță și în fotbal. De exemplu, în ultimele 6 partide, el a fost de trei ori rezervă neutilizată.

Înainte a FC Rachtaburi, a fost și pe la Chonburi, echipă din aceeași ligă, dar și aici a avut aceleași „dificultăți”. Într-un final, Chonburi nu i-a mai prelungit înțelegerea, lăsându-l să plece liber de contract.

Faiq Bolkiah are și o valoare de piață. Potrivit Transfermarkt, ar valora 175.000 euro. Ca fotbalist, căci, altfel, dacă vrea, poate cumpăra tot clubul, cu stadion cu tot.

Tânărul Faiq are o avere de peste 20 miliarde de dolari, ceea ce-l plasează pe primul loc între cei mai bogați jucători de fotbal din lume. Din salariul de fotbalist, câștigă doar  11.500 de euro pe lună. Ca la jumătate din cât ia Florinel Coman la FCSB.

Tatăl său, Jefri Bolkiah, este renumit pentru extravaganțele sale. La aniversarea de 7 ani a fiului, el l-a adus pe Michael Jackson, cu un avion privat, plătindu-i atunci 17 milioane de dolari starului american. Legenda spune că, timp de 10 ani, Jefri Bolkiah a „spart” câte 500.000 de dolari în fiecare zi.

Deși are la picioare tot ce și-ar putea dori, Faiq Bolkiah nu vrea să își piardă timpul. Pasiunea sa rămâne fotbalul. „Toți frații mei sunt sedentari și stau acasă. Eu îmi doresc să realizez ceva și voi face asta în fotbal”, spune nepotul sultanului din Brunei.

author avatar
Mihail Ioan
1.184 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cum se face ca nici macar unul din bogatanii astia nu are drept pasiune sa isi imparta din avere cu aia care mor de foame?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger