AcasăSPORTEl e omul care-l aprovizioneaza pe campionul Bute cu zacusca si mici...

El e omul care-l aprovizioneaza pe campionul Bute cu zacusca si mici

Proprietarul celui mai cautat magazin cu delicatese romanesti din Montreal, de unde se aprovizioneaza inclusiv campionul Lucian Bute, a venit la Bucuresti pentru gala de maine seara de la Romexpo.

Victor Merims, proprietarul magazinului din Montreal unde isi face cumparaturile Lucian Bute

Victor Merims a parasit Romania in 1960, impreuna cu parintii. Opt ani au locuit in Israel, apoi s-au stabilit in Canada, la Montreal. In 1985, Victor si-a deschis un magazin alimentar, apoi o fabrica de preparate culinare mioritice, devenind cel mai cunoscut comerciant roman din regiunea Quebec.

Romania de la „Bucarest Deli

Merims, citind in ziarul National ultimele informatii despre meciul lui Bute

Victor are 56 de ani, este casatorit cu o romanca si are un baiat in varsta de 10 ani, care, desi s-a nascut la Montreal, „vorbeste romaneste, dar cu accent englezesc”. In 1985, Victor a deschis un magazin alimentar la Montreal, pe Bulevardul Decarie. La „Bucarest Deli”, evident, angajatii sunt romani. Aici poti gasi, pe langa multe altele, salam de Sibiu, chiftelute, sarmalute, ardei umpluti, snitel si creier pane, muraturi, branzoaice si eclere, macrou, masline si telemea.

Face bani cu apa minerala „comunista”

Importa multa marfa din tara, indeosebi apa minerala, zacusca, miere si/sau dulceata. In tara apelor minerale, Merims vinde cu succes Borsec sau Perla Harghitei. „Romanii din Canada prefera produse care le aduc aminte de tineretea lor. Am adus si Dorna, dar n-am avut succes. Asta e, o marca noua!”, spune Merims.

„Pe Lucian l-am vazut prima oara la magazin. Nu stiam cine este!”

Pe Lucian Bute l-a intalnit prima oara la magazin. „Sincer, atunci nu stiam cine este. Eu auzisem de Doroftei. Apoi, m-am dus la o gala de box si l-am recunoscut in ring. Lucian a devenit un client fidel al magazinului meu, iar eu un client fidel al meciurilor lui. E mult spus ca suntem prieteni. E o relatie amicala. Il respect atat ca sportiv, dar mai ales ca om. Un tip serios, inteligent si cuminte, un om pe care gloria nu l-a facut sa-si piarda capul” afirma Merims.

 

„A luat carne tocata ca sa-i faca mama lui sarmale”

Lucian vine de doua ori pe saptamana sa se aprovizioneze de la magazinul lui Merims. „Vara cumpara pasta de mici, salata de vinete, zacusca sau ciorbe. Odata a cumparat carne tocata. Ulterior am aflat ca venise mama lui la Montreal si, probabil, voia sa-i faca sarmale”, isi aminteste Victor Merims.

„Bucurestiul? De la an la an mai curat!”

Magazinul Bucarest Deli, de pe Bulevardul Decarie din Montreal

Este de cateva zile la Bucuresti si asteapta cu emotii meciul lui Bute. „Vin aproape in fiecare an in Romania. In special, pentru afaceri. Acum voi imbina utilul cu placutul. Ma suprinde Bucurestiul care, de la an la an, este mai curat. M-am plimbat si prin magazine. Cum mi se par preturile? Comparativ cu salariile de aici, sunt mari!”, afirma comerciantul Merims.

Nu rateaza niciun meci al lui Bute

Pentru gala de la Romexpo, Merims si-a rezervat bilet in zona VIP: „Mi-am propus sa nu ratez niciun meci de-al lui Bute si, chiar daca el va boxa numai in Romania, as veni de fiecare data. Biletul la Romexpo a fost in jur de 150 de euro, spre deosebire de meciurile lui Lucian la «Centre Bell», cand un bilet bun ajunge la 500 de dolari canadieni (n.r. 360 de euro), cu bauturi la masa!”.

author avatar
Mihai Koblenko
1.283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger