AcasăSPORTEi sunt marii absenți de la Euro 2024!

Ei sunt marii absenți de la Euro 2024!

Majoritatea naționalelor calificate au ajuns deja în Germania și așteaptă începutul Campionatului European. Haideți să vedem care sunt vedetele care au rămas acasă și de ce.

Italia va începe „europeanul” fără două dintre cele mai importante nume ale sale. Este vorba despre Francesco Acerbi, care este nevoit să-și urmărească coechipierii la televizor din cauza unei accidentări în zona inghinală (necesită operație), și Sandro Tonali, care are o suspendare de 10 luni, începând cu 27 octombrie 2023, din cauză că a fost implicat într-un scandal de pariuri.

Belgia, coșmarul României din grupa E, va avea la rândul său o absență importantă. Deși Thibaut Courtois și-a revenit după o accidentare grea, el nu va participa la Euro 2024 din cauza unui conflict cu selecționerul Belgiei, Domenico Tedesco. Totul a început de la nemulțumirea lui Courtois că nu i-a fost încredințată banderola de căpitan.

Anglia lasă acasă 3 staruri. Jack Grealish nu a fost convocat din simplu fapt că nu se află într-o formă bună, iar cifrele vorbesc: trei goluri și trei pase decisive în 36 de apariții pentru Manchester City. La fel și Marcus Rashford care a înscris doar de 8 ori în 43 de partide jucate pentru United.

Și Raheem Sterling a avut parte de un sezon slab la Chelsea, iar critica constantă a fanilor se pare că l-a influențat pe selecționerul Angliei.

Franța, fără o emblemă

Paul Pogba va rata și el Campionatul European din Germania, după ce a fost suspendat patru ani pentru utilizarea unei substanțe interzise.

Nici Gavi (Spania) și Gnabry (Germania) nu-și pot ajuta naționalele la European, amândoi fiind accidentați.

author avatar
Mihail Ioan