AcasăRecomandariEi ne-au furat un loc in Liga Campionilor!

Ei ne-au furat un loc in Liga Campionilor!

Dupa un start excelent in preliminariile cupelor europene, pentru echipele romanesti calificate in grupe a urmat crunta realitate a meciurilor cu adversare redutabile.

Tomas Wagner si Radim Reznik se felicita dupa victoria cu rusii

In toamna, inainte sa inceapa „spectacolul” din grupe, Romania ocupa primul loc in clasamentul coeficientilor pe tara, cel luat in calcul de UEFA pentru stabilirea numarului de echipe inscrise in competitiile internationale. La inceput de decembrie, Cehia a strans puncte cu doar doua formatii (Viktoria Plzen – Liga Campionilor, Slovan Liberec – Liga Europa) cat Romania in ultimii ani. Inca pe pozitia a 15-a, la inceputul acestei saptamani, ultima care asigura prezenta a doua cluburi in preliminariile Ligii Campionilor, tara noastra si-a pierdut locul in dauna Cehiei, care are deja doua echipe calificate in primavara europeana! Marti seara, cu ex-timisoreanul Martin Cisovski integralist, Viktoria Plzen a trecut de TSKA Moscova, scor 2-1, golul victoriei si al calificarii in primavara Ligii Europa de pe locul 3 fiind reusit de Tomas Wagner in prelungiri. Succesul a adus Cehiei inca 0,5 puncte in clasamentul coeficientilor, suficient pentru a depasi Romania in aceasta ierarhie. Tarile de pe pozitiile 13-15 pot inscrie in sezonul 2015 – 2016 doua echipe in preliminariile Ligii Campionilor si alte trei in preliminariile Ligii Europa.

Mircea Lucescu, eliminate de Manchester United

Formatia ucraineana Sahtior Donetk, antrenata de Mircea Lucescu, a ratat calificarea in optimile Ligii Campionilor dupa ce a fost invinsa, in deplasare, scor 0-1, de echipa engleza Manchester United. Unicul gol al meciului a fost marcat de Jones, in minutul 67. „Au fost doua meciuri intr-unul, la pauza puteam avea 2-0, iar in repriza secunda am cedat atat fizic, cat si psihic. Din nou trebuie sa recunosc marea diferenta dintre campionatele din Anglia si Ucraina. Liga Europa este o competitie interesanta, in care s-a investit mult si la care participa cluburi puternice”, a comentat Mircea Lucescu la finalul partidei.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
614 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger