Cauta

Ei l-au „muls” pe miliardarul de la Astra

„Bine sfatuit” de catre colaboratori, Ioan Niculae a investit intr-un sac fara fund. Teoretic, Astra e in progres. Practic, clubul e falimentat de „prietenii” dinamovisti Petre Buduru, Mihai Stoichita si Florin Prunea.

Niculae a sperat ca Prunea va transforma Astra intr-un club performant

Echipa cu pretentii de Europa League, Astra tinde sa se indrepte catre un nou sezon in care s-au facut investitii masive si nu s-au obtinut performante. Totul a inceput dupa inscaunarea lui Petre Buduru in functia de presedinte si a continuat cu sosirile lui Mihai Stoichita (antrenor) si a lui Florin Prunea (manager sportiv).

Venirea lui Buduru

Buduru, numarul 1 la Astra

Plecarea lui Petre Buduru de la Dinamo a coincis cu aducerea la Astra a mai multor „caini”. Astfel, in 2009, antrenor principal a fost numit Ion Moldovan, iar din „Groapa” au fost adusi sase fotbalisti: Musat, Predescu, Izvoranu, Chiacu, Mendy si Cr.Munteanu, ultimul in calitate de portar si fin al presedintelui Buduru. Recompensati mult peste valoarea lor, niciunul n-a prins radacini la Ploiesti: „Comisarul” Moldovan a fost demis dupa trei etape, iar inlocuitorul sau, Nicolo Napoli, a luat decizia de a nu conta pe legiunea dinamovista.

Denis, capitol special

La Astra a fost trecut pe statul de plata nu numai finul lui Buduru, ci si ginerele acestuia. Denis Serban a ocupat functia de manager sportiv, primind un salariu decent, undeva in jurul a 2.500 de euro pe luna.

„Impresarii” Stoichita si Prunea

In andatul lui, Stoichita a transferat 13 jucatori la Astra

Numit antrenor principal in vara lui 2010, Mihai Stoichita a dat prima lovitura o data cu transferul lui Ebede, un portar camerunez de 30 de ani, rezerva la AEL Limassol. Apoi, a fost luat inca un „bunic”, Catalin Grigore (34 de ani). Pana in etapa a 7-a, titular era Bogdan Miron, al treilea portar! Lotul a fost schimbat radical: au iesit 11 jucatori si au intrat alti 13! Cheltuielile haotice au continuat dupa cooptarea lui Florin Prunea in organigrama clubului (ianuarie 2011). Acesta l-a transferat la Astra pe N’Doye, senegalezul primind 70.000 de euro la semnatura si un salariu anual de 180.000 de euro! La fel de generos a fost Prunea si la negocierile cu Bruno Miguel, remunerat cu 240.000 de euro pe an! In plus, prahovenii s-au intarit cu inca un portar – al 4-lea din lot -, Silviu Lung jr,. adus de la Craiova.

Numeroase alte tepe

* Bosniacul Michellini a fost adus de Stoichita. Ia 5.000 de euro, dar clubul nu poate scapa de el, cele doua parti ajungand sa se judece la FIFA. Michellini n-a jucat niciun minut.

* Egipteanul Azmi a fost adus in iarna peste capul lui Selymes. Acesta nu l-a primit la antrenamente, iar Azmi a fost expulzat la Astra Giurgiu.

* Egiptean cu cetatenie americana, Ali Hassan este amator, venit de la o universitate din SUA. Sta la Hotel „Nord” si se antreneaza pe unde apuca, neavand nicio treaba cu echipa mare.

* Nigerianul Konyeha a fost refuzat de Dinamo 2 in iarna, dar a prins un contract la Astra. Buduru l-a directionat spre echipa a treia, inscrisa in al 7-lea nivel valoric!

* Estonianul Gussev a fost cumparat cu 150.000 de euro si platit cu 60.000 de euro pe sezon. Actele au fost semnate fara ca jucatorul sa fie supus vreunui control medical.

* Hatchi l-a facut om si pe „impresarul” sau, Catalin Lita, al carui comision in aceasta afacere a fost de 15.000 de euro.

* Diego Silva a fost cumparat cu 100.000 de euro de la Atletico Montevideo si lasat sa plece liber de contract, dupa cateva luni. Impresar: Marcel Popescu.

* Pentru imprumutul lui Kruchowski de la Santiago Morning s-au platit 20.000 de euro. Fotbalistul n-a impresionat la Astra si a fost trimis retur. In aceeasi situatie mai sunt inca patru sud-americani: Gustavo (imprumut pentru 20.000 de euro), Salgueiro (imprumut pentru 50.000 de euro), Arias (imprumut pentru 20.000 de euro) si Carando (imprumut pentru 20.000 de euro).

 

 

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version