AcasăSPORTEi l-au "muls" pe miliardarul de la Astra

Ei l-au „muls” pe miliardarul de la Astra

„Bine sfatuit” de catre colaboratori, Ioan Niculae a investit intr-un sac fara fund. Teoretic, Astra e in progres. Practic, clubul e falimentat de „prietenii” dinamovisti Petre Buduru, Mihai Stoichita si Florin Prunea.

Niculae a sperat ca Prunea va transforma Astra intr-un club performant

Echipa cu pretentii de Europa League, Astra tinde sa se indrepte catre un nou sezon in care s-au facut investitii masive si nu s-au obtinut performante. Totul a inceput dupa inscaunarea lui Petre Buduru in functia de presedinte si a continuat cu sosirile lui Mihai Stoichita (antrenor) si a lui Florin Prunea (manager sportiv).

Venirea lui Buduru

Buduru, numarul 1 la Astra

Plecarea lui Petre Buduru de la Dinamo a coincis cu aducerea la Astra a mai multor „caini”. Astfel, in 2009, antrenor principal a fost numit Ion Moldovan, iar din „Groapa” au fost adusi sase fotbalisti: Musat, Predescu, Izvoranu, Chiacu, Mendy si Cr.Munteanu, ultimul in calitate de portar si fin al presedintelui Buduru. Recompensati mult peste valoarea lor, niciunul n-a prins radacini la Ploiesti: „Comisarul” Moldovan a fost demis dupa trei etape, iar inlocuitorul sau, Nicolo Napoli, a luat decizia de a nu conta pe legiunea dinamovista.

Denis, capitol special

La Astra a fost trecut pe statul de plata nu numai finul lui Buduru, ci si ginerele acestuia. Denis Serban a ocupat functia de manager sportiv, primind un salariu decent, undeva in jurul a 2.500 de euro pe luna.

„Impresarii” Stoichita si Prunea

In andatul lui, Stoichita a transferat 13 jucatori la Astra

Numit antrenor principal in vara lui 2010, Mihai Stoichita a dat prima lovitura o data cu transferul lui Ebede, un portar camerunez de 30 de ani, rezerva la AEL Limassol. Apoi, a fost luat inca un „bunic”, Catalin Grigore (34 de ani). Pana in etapa a 7-a, titular era Bogdan Miron, al treilea portar! Lotul a fost schimbat radical: au iesit 11 jucatori si au intrat alti 13! Cheltuielile haotice au continuat dupa cooptarea lui Florin Prunea in organigrama clubului (ianuarie 2011). Acesta l-a transferat la Astra pe N’Doye, senegalezul primind 70.000 de euro la semnatura si un salariu anual de 180.000 de euro! La fel de generos a fost Prunea si la negocierile cu Bruno Miguel, remunerat cu 240.000 de euro pe an! In plus, prahovenii s-au intarit cu inca un portar – al 4-lea din lot -, Silviu Lung jr,. adus de la Craiova.

Numeroase alte tepe

* Bosniacul Michellini a fost adus de Stoichita. Ia 5.000 de euro, dar clubul nu poate scapa de el, cele doua parti ajungand sa se judece la FIFA. Michellini n-a jucat niciun minut.

* Egipteanul Azmi a fost adus in iarna peste capul lui Selymes. Acesta nu l-a primit la antrenamente, iar Azmi a fost expulzat la Astra Giurgiu.

* Egiptean cu cetatenie americana, Ali Hassan este amator, venit de la o universitate din SUA. Sta la Hotel „Nord” si se antreneaza pe unde apuca, neavand nicio treaba cu echipa mare.

* Nigerianul Konyeha a fost refuzat de Dinamo 2 in iarna, dar a prins un contract la Astra. Buduru l-a directionat spre echipa a treia, inscrisa in al 7-lea nivel valoric!

* Estonianul Gussev a fost cumparat cu 150.000 de euro si platit cu 60.000 de euro pe sezon. Actele au fost semnate fara ca jucatorul sa fie supus vreunui control medical.

* Hatchi l-a facut om si pe „impresarul” sau, Catalin Lita, al carui comision in aceasta afacere a fost de 15.000 de euro.

* Diego Silva a fost cumparat cu 100.000 de euro de la Atletico Montevideo si lasat sa plece liber de contract, dupa cateva luni. Impresar: Marcel Popescu.

* Pentru imprumutul lui Kruchowski de la Santiago Morning s-au platit 20.000 de euro. Fotbalistul n-a impresionat la Astra si a fost trimis retur. In aceeasi situatie mai sunt inca patru sud-americani: Gustavo (imprumut pentru 20.000 de euro), Salgueiro (imprumut pentru 50.000 de euro), Arias (imprumut pentru 20.000 de euro) si Carando (imprumut pentru 20.000 de euro).

 

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.699 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger