AcasăSPORTEfectul Messi: Un șervețel cu semnătura lui, licitat cu 400.000 de dolari!

Efectul Messi: Un șervețel cu semnătura lui, licitat cu 400.000 de dolari!

Şerveţelul pe care Lionel Messi a semnat primul său contract cu FC Barcelona, la vârsta de 13 ani, va fi scos la licitaţie în martie. Preţ de plecare: 381.000 de dolari, conform anunţului făcut de casa de licitaţii britanică Bonhams!

Potrivit agenției Reuters, șerveţelul a fost semnat în decembrie 2000, în momentul în care Carles Rexach, fostul director sportiv al Barcelonei, a ajuns la un acord cu Jorge Messi, tatăl lui Messi, și cu agentul Horacio Gaggioli pentru a-l recruta pe adolescentul argentinian, care peste ani să devină cel mai premiat fotbalist din istorie.

Momentul crucial în istoria fotbalului a avut loc după ce Rexach l-a invitat pe seniorul Messi să ia masa de prânz, exprimându-și îngrijorarea față de lipsa de reacție a fiului său în primele jocuri-școală la clubul spaniol.

Contractul scris pe șervețel sună așa: „La Barcelona, la 14 decembrie 2000 şi în prezenţa domnilor Minguella şi Horacio, Carles Rexach, directorul sportiv al FC Barcelona, este de acord, pe răspunderea sa şi indiferent de orice opinie divergentă, să semneze cu jucătorul Lionel Messi, cu condiţia să respectăm sumele convenite”.

Acordul, ratificat de preşedintele clubului de atunci, Joan Gaspart, a fost semnat oficial în aceeași seară, iar o lună mai târziu, Barcelona a finalizat transferul lui Messi.

Șervețelul i-a asigurat lui Messi o carieră strălucită de 20 de ani la clubul catalan. Fenomenul argentinian a câștigat alături de Barcelona 35 de trofee, având un record de 782 de apariții și 674 de goluri.

author avatar
Mihail Ioan
275 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger