AcasăSPORTEfectul Messi. Câți bani încasează americanii pe urma lui

Efectul Messi. Câți bani încasează americanii pe urma lui

Ediția cu numărul 29 a Major League Soccer va fi cu siguranță cea mai titrată din ultimii ani. Americanii se pregătesc să țină capul de afiș în perioada următoare, însă nu doar starurile din campionatul Statelor Unite vor atrage atenția fanilor. SUA vor găzdui cele mai importante competiții de fotbal ale planetei – Copa America (2024), Cupa Mondială a Cluburilor (2025) și Cupa Mondială (2026).

America se mândrește și cu cel mai important personaj al sportului rege, Lionel Messi, dar și cu alte nume celebre.

Conducerea MLS știe de potențialul economic pe care l-a dobândit în ultima perioadă și își va îndrepta atenția către capitalizarea fenomenului.

În timp ce finalul lui 2023 a fost perioada lui Messi de acomodare, 2024-2025 va fi primul său sezon complet în MLS. Îi va avea lângă el la Miami și pe foștii colegi Luis Suarez, Sergio Busquets și Jordi Alba, care au venit după „mentorul” Messi în luna iulie a anului trecut.

Compania de bilete Viagogo a realizat o analiză economică a MLS, în urma venirii starului argentinian în SUA. Rezultatele sunt uimitoare:

  • Vânzările de bilete pentru fiecare dintre primele 10 echipe din campionat s-a cvadruplat din 2023 încoace;
  • Toate echipele MLS au înregistrat o creștere în vânzări de la sosirea lui Messi;
  • Sezonul 2024 atrage vânzări din 44 de țări diferite, față de sezonul trecut, când doar 9 state s-au arătat interesate să cumpere drepturile tv ale ligii americane.
author avatar
Mihail Ioan
337 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ioan , articolele tale din lumea sportului sunt extrem de interesante , ramai pe aceasta nisa si lasa politica pentru altii .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger