AcasăSPORTEduard Carol Novak, medalie de aur la Jocurile Paralimpice

Eduard Carol Novak, medalie de aur la Jocurile Paralimpice

(foto: elenaciric.ro)

Eduard Carol Novak, romanul care a stabilit un nou record mondial la proba de ciclism urmarire, a adus Romaniei o medalie de aur la Jocurile Paralimpice de la Londra.

(foto: elenaciric.ro)

Romania a castigat, sambata, prima medalie de aur de la Jocurile Paralimpice de la Londra, Olimpiada sportivilor cu dezabilitati motorii, vizuale sau de alta natura, prin Eduard Carol Novak, acesta reusind sa cucereasca titlul la proba de ciclism urmarire.

In cadrul calificarilor, care au avut loc tot sambata, romanul a reusit sa stabileasca un nou record mondial, terminand cursa de patru kilometri a probei care s-a desfasurat pe Velodromul din Parcul Olimpic in 4:40.315 minute, informeaza realitatea.net.

In urma cu patru ani, la Jocurile Paralimpice de la Beijing, Eduard Carol Novak, in varsta de 36 de ani, din Miercurea Ciuc, a reusit sa castige medalia de argint.

Romanul a practicat initial patinajul viteza insa viata competitionala a fost intrerupta in urma unui accident rutier, in urma caruia si-a pierdut laba piciorului drept.

Eduard Carol Novak nu s-a dat insa batut si s-a reorientat spre ciclism. Cu ajutorul unei proteze speciale romanul a avut clasari superioare in Turul Romaniei.

author avatar
Ionut Zgimbau
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger