AcasăSPORTEdi Irimia: "Am investit 7 milioane de dolari in galele organizate de...

Edi Irimia: „Am investit 7 milioane de dolari in galele organizate de mine”

Eduard Irimia, presedintele Superkombat, a recunoscut ca a facut un efort economic urias pentru a pune la cale proiectul sau.

Promotorul a reinvestit aproape tot profitul obtinut de pe urma organizarii a peste 60 de gale de K1, astfel ca Irimia a ajuns sa investeasca, in total, 7 milioane de dolari in proiectul sau.

Totusi, desi Superkombat a ajuns sa se bucure de un real succes, Edi Irimia ramane adeptul planului sau de a organiza gale in sale mai mici si care sa nu fie neaparat transmise in sistem pay-per-view.

„Eu am la ora asta, de 3 ani, 75 de televiziuni live, in continuu la fiecare eveniment. Ceilalti au ales pay-per-view, ca la boxul profesionist, dar nefiind atat de populari nu au cum sa vanda. Ei vand cam 5.000-10.000 de abonati pay-per-view pe gala, la 20 de dolari, cu o investitie de 1-1,5 milioane de dolari din care rezulta un venit de 200.000. Deci ei pierd cam un milion dolari la fiecare gala. Noi, la un buget de 300.000 dolari, supravietuim, ne recuperam banii si uneori mai scoatem profit ca sa-l reinvestim” a declarat Edi Irimia, intr-un interviu acordat agerpres.

De asemenea, Irimia sustine ca-l avantajeaza organizarea galelor in Romania, pentru ca inchirierea unei sali costa mai putin decat sa inchirieze o sala la Budapesta sau Viena, iar in momentul in care se organizeaza o gala intr-o sala mai mare, automat cresc cheltuielile si exista posibilitatea ca spectatorii sa nu se infiga spre a cumpara bilete pentru ca prefera sa urmareasca evenimentul acasa, in fata televizorului.

In legatura cu colaborarea cu circuitul mondial K1, Edi Irimia sustine ca Superkombat ramane, momentan, doar in relatii de colaborare cu partea asiatica, reprezentantii K1 comitand mai multe greseli in relatiile cu publicul.

author avatar
Cristi Ionita
373 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger