AcasăSPORTEdi Iordănescu știe primul adversar din 2024: Irlanda de Nord

Edi Iordănescu știe primul adversar din 2024: Irlanda de Nord

Echipa națională a României va disputa în luna martie a anului viitor două meciuri de verificare. Înainte de participarea la Campionatul European, găzduit în vara lui 2024 de Germania, „tricolorii” se vor „încălzi” în două partide amicale.

România s-a calificat la Euro 2024 de pe primul loc al grupei din preliminarii, trecând peste Elveția, Israel, Belarus, Kosovo și Andorra.

Astfel, luni, Federația Română de Fotbal a anunțat că primul meci de verificare pe care îl va juca reprezentativa noastră va fi pe 22 martie, pe Arena Națională, împotriva Irlandei de Nord. Ora meciului nu a fost încă stabilită.

Irlanda de Nord nu a avut un parcurs prea bun în faza preliminariilor pentru Campionatul European. Nordicii au încheiat pe locul 5 în grupă, cu doar 9 puncte câștigate, deși au avut adversari acceptabili – Danemarca, Slovenia, Finlanda, Kazahstan și San Marino. Doar cea din urmă a fost mai slabă decat Irlanda, terminând grupa pe ultimul loc, fără punct obținut în 10 partide.

Tot în primăvară, România va mai avea un meci amical, dar numele adversarului nu este cunoscut. FRF încă nu a reușit să negocieze pentru această dată. Singurul lucru cert pe care l-a anunțat Federația este că dorește să programeze meciul în străinătate, într-o țară cu o comunitate mare de români.

Tot la finalul lunii martie se vor juca și barajele din Liga Națiunilor. Astfel, băieții lui Edi Iordănescu vor afla cine este al 3-lea adversar din grupa E a Europeanului din Germania, pe lângă Belgia și Slovacia.

author avatar
Mihail Ioan
187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger