AcasăSPORTEconomia Poloniei - crestere de 2%

Economia Poloniei – crestere de 2%

Prezenta fanilor la Euro a dus la cresterea economiei Poloniei

Pe de alta parte, Ucraina nu se va putea declara salvata dupa incheierea turneului final. Specialistii afirma ca „statul va fi ultimul beneficiar al banilor intrati in tara cu ocazia Euro 2012”.

Prezenta fanilor la Euro a dus la cresterea economiei Poloniei

Pana acum, cei aproape 700.000 de turisti care au calcat prin Polonia de la startul Campionatului European au cheltuit 550 de milioane de euro. Este o suma infima daca o comparam cu investitia de 22 de miliarde facuta de Guvernul de la Varsovia in organizarea turneului final, insa analistii economici afirma ca efectele benefice vor fi resimtite pe deplin „abia peste un an”.

Intr-un moment crucial pentru Europa, economia poloneza se pregateste de o crestere de 2% in 2012, iar trendul este ascendent pentru urmatorii ani. Avantajul lesilor este ca multi turisti veniti Euro prefera sa se cazeze pe teritoriul Poloniei desi echipele lor nationale joaca in Ucraina. De altfel, problema mafiei care a pus stapanire pe aproape toate locurile de cazare de la Lvov si pana la Donetk ii preocupa si pe specialisti financiari, care estimeaza o scadere cu 1,6% a economiei ucraineene la finele anului. „In Ucraina, dupa terminarea Euro isi vor freca mainile doar cei care actioneaza in economia subterana, atat!”, a scris Kane Prior, editorialist la „Economic Interests”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger